„Didysis Getsbis“ – nauja kino juosta su L. DiCaprio (Foto, Video)

Laikas.lt

Dar šiemet į kino teatrus atkeliaus naujasis kino hitas su neprilygstamuoju Leonardo DiCaprio. Aktorius pasirodys itin laukiamoje romantinėje dramoje „Didysis Getsbis“. Filmas sukurtas pagal literatūros klasika laikomą Franciso Scotto Fitzgeraldo 1925-ųjų to paties pavadinimo romaną, kuris jau ne kartą buvo ekranizuotas ir rodomas kaip Brodvėjaus spektaklis.

Naująją „Didžiojo Getsbio“ versiją režisavo garsus australų režisierius Bazas Luhrmannas, žiūrovams žinomas kaip neįtikėtino populiarumo sulaukusių filmų „Romeo ir Džiuljeta“, „Mulen Ružas“, „Australija“ kūrėjas. Pagrindinį milijonieriaus Džėjaus Getsbio vaidmenį atlieka L.DiCaprio, jo mylimąją Deizę vaidina Carey Mulligan, o pasakotoją Niką įkūnija Tobey Maguire‘as.


Filmo veiksmas rutuliojasi 1922-aiasiais, kai Amerika klestėjo ir buvo turtinga. Visiškai atsigavusi po Pirmojo pasaulinio karo šalis mėgavosi ištaigingu gyvenimu, ekonomika vystėsi, o žmonių ambicijos siekė neregėtas aukštumas. Tiesa, tuo pat metu Amerikoje galiojo Sausasis įstatymas – nebuvo galima nei prekiauti alkoholiu, nei jo gaminti. Dėl šio draudimo milijonieriais tapo kontrabandininkai, slapta platinę nelegalius alkoholinius gėrimus.

Rafinuota ir neįtikėtinai gyva „Didžiojo Getsbio“ istorija papasakos apie stipraus vyro kelią į šlovę. Viena bėda – jis manė, kad pasiekęs valdžios ir turtų viršūnę, automatiškai taps laimingas. Herojui tenka skaudžiai nusivilti, mat jo iliuzijoms lemta sugriūti. Istoriją pasakoja Nikas Karavėjus, kuris susižavi kaimynu Džėjumi Getsbiu, viliojančiu savo paslaptinga praeitimi ir prabangiu gyvenimu. Vyras įsitraukia į kaimyno bičiulių ratą ir tampa jo apsėdimo ir tragedijos liudininku.

Vos prieš porą savaičių internete pasirodė pirmasis „Didžiojo Getsbio“ anonsas, sulaukęs tik teigiamų atsiliepimų ir aukštų vertinimų. Kino kritikai išgyrė B.Luhrmanno tradicinį braižą, kuris ypač turtingas spalvingų scenų ir ryškių kostiumų bei išlaiko ypatingą ryšį tarp herojų jausmų ir rodomų vaizdų.

Didysis Getsbis, kinai, kino juostos, leonardo dicaprio, nauji filmai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai