Gražuolių „Abercrombie & Fitch“ darbuotojų šokis (video)

Laikas.lt

Amerikiečių prekinis ženklas „Abercrombie & Fitch“ lengvai atpažįstamas dėl daugelio dalykų – ilgametės istorijos, neįtikėtinu greičiu kasmet kylančių pardavimų, patogaus sportinio stiliaus, nespalvotų Bruce Weberio reklaminių nuotraukų, kuriose apsinuoginę pozuoja tik parduotuvės darbuotojai. Žinoma, kam fotosesijai samdytis modelius, jeigu parduotuvėje ir taip dirba tik pastarieji?

„Abercrombie & Fitch“ iš tiesų samdo tik modeliškos išvaizdos, įprastai jaunesnius nei 25 – erių metų baltaodžius vyrus (moterys samdomos rečiau, tačiau kriterijai joms tokie patys), kurie per parduotuvių atidarymus ar renginius vaikštinėja nusirengę iki pusės, ilgą laiką darbo metu jie dar ir buvo priversti dėvėti tik „Abercrombie & Fitch“ drabužius. Natūralu, kad tokia įmonės kolektyvo formavimo politika, švelniai tariant, nepastebėta neliko. Prekinio ženklo vadovybė nuolat teisiasi su įvairiomis aktyvistų grupėmis, buvusiais darbuotojais ar nepatenkintais kandidatais, moka milžiniškas baudas – kompanija yra išleidusi per 50 milijonų JAV dolerių, tačiau net ir tai nepriverčia „Abercrombie & Fitch“ ženkliai pakeisti savo strategijos.

Prekinis ženklas dažnai sulaukia kritikos ir dėl perdėto seksualumo skatinimo bei rasizmo, tačiau tiek tai, tiek ir minėtas darbuotojų pasirinkimas yra „Abercrombie & Fitch“ dalis, o didžiulis pelnas yra akivaizdus įrodymas, kad ši kompanija turi savą pirkėjų ratą.

Pristatome šios vasaros hitu vadinamą Carly Rae Japsen dainą pavadinimu „Call Me Maybe“, kuriai skambant gražiausi „Abercrombie & Fitch“ darbuotojai iš viso pasaulio vadovybės prašymu nusifilmavo ir sukūrė klipą.

Abercrombie & Fitch, Bruce Weber, call my maybe, Carly Rae Japsen, lygios teisės, modeliai, rasizmas, seksualumas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai