Now Reading
Darbo paieška socialinių tinklų džiunglėse

Darbo paieška socialinių tinklų džiunglėse

Darbo paieška socialinių tinklų džiunglėse

Hrm.lt

Visi žinome, kad naudojantis Facebook ar jo lietuviškais atitikmenimis galima nesunkiai atnaujinti primirštas pažintis bei susirasti naujų draugų. Tuo tarpu verslas vis dažniau atsigręžia į socialinius tinklus ne tik kaip į socialinio marketingo, tačiau ir darbuotojų paieškos vietą.

Pasaulyje atlikti tyrimai rodo, kad bene 90% darbdavių aktyviai naudojosi socialiniuose tinkluose pateikiama informacija ieškodami naujų darbuotojų, o kas šeštas darbuotojas susirado darbą pasitelkdamas savo socialinį profilį. Tokie tyrimai Lietuvoje nebuvo atlikti, tačiau turbūt neverta abejoti, kad netgi įvertinus Lietuvos darbdavių konservatyvumą, skaičiai būtų panašūs. Atsižvelgiant į tai, tikrai verta, o gal net ir būtina, skirti laiko savo socialinio profilio kokybei. Dar visai neseniai vargu ar galėjote įsivaizduoti, kad pasinaudoję socialiniais tinklais galėsite sužinoti tiek daug apie savo esamus ar būsimus kolegas bei vadovus: ką jie veikia laisvalaikiu, kas juos erzina, už kokią komandą jie serga. Pasinaudoję socialiniuose tinkluose prieinama informacija, tą patį apie jus gali sužinoti ir būsimi darbdaviai, todėl nepraleiskite progos ir susikurti patrauklų asmeninį profilį ir suteikite galimybę būsimiems kolegoms ir darbdaviams pažinti jus iš teigiamos pusės.

Negalima paneigti bene populiariausio Lietuvoje socialinio tinklo Facebook reikšmės, tačiau būsimas darbdavys, greičiausiai, duomenų apie jūsų pasiekimus ieškos profesionalius darbuotojus jungiančiuose socialiniuose tinkluose – tokiuose kaip LinkedIn. LinkedIn leidžia susikurti išsamų profesionalaus darbuotojo profilį, kuris atitinka visus standartinio gyvenimo aprašymo kriterijus. Neseniai šis profesionalų tinklas pristatė įskiepį, kuris leidžia itin lengvai persiųsti profilio informaciją potencialiam darbdaviui. Pasinaudojus šia galimybe jums nereikia kiekvieną kartą pildyti ilgų anketų, o į potencialaus darbdavio akiratį pateksite vienu mygtuko spustelėjimu. Šia galimybe galite pasinaudoti ir mūsų svetainėje tituliniame lape spustelėję “Apply with LinkedIn”. Išbandykite!

Pasiryžę ieškoti darbo socialinių tinklų džiunglėse, atkreipkite dėmesįį šiuos patarimus:

1.Būkite profesionalūs.

Turbūt vis dėlto protingiausiai būtų atskirti profesinį ir asmeninį gyvenimą socialiniuose tinkluose. Jei nenorite gadinti savo kaip profesionalo įvaizdžio susikurkite atskirus profilius: asmeninį ir profesinį. Asmeniniame profilyje skelbkite informaciją skirtą siauram draugų ratui, o tuo tarpu profesiniame profilyje prenumeruokite jums aktualią verslo informaciją, dalyvaukite profesionalų diskusijų grupėse. Atminkite, kad darbdaviai ieškodami profesionalių darbuotojų vis dažniau peržiūri ir potencialių kandidatų socialinius profilius, todėl venkite skelbti jus kompromituojančią ar klaidingą nuomonę apie jus galinčią lemti informaciją, o jei visgi norite tokia informacija dalintis atkreipkite dėmesį, kad ji bent jau nebūtų prieinama visiems. Prisiminkite, kad naudojantis socialiniais tinklais darbą galima ne tik susirasti, bet ir jį prarasti – todėl, kad ir kaip kartais norėtumėte išlieti savo emocijas, pasistenkite susilaikyti nuo nepagrįstos kritikos savo vadovo, darbdavio ar klientų atžvilgiu. Neatsargiai paskelbtas komentaras jums gali kainuoti svajonių darbą. Atminkite, kad tokie tinklai kaip Facebook ar paieškos tinklalapis Google saugo informaciją apie jus net jei ją ištrinate iš savo profilio.

2.Būkite tinkamose vietose.

Jei esate aktyvus internetinių socialinių tinklų dalyvis jau turbūt žinote apie diskusijų grupes. Siekdami būti pastebėtas, dalyvaukite specialistų grupėse, būkite aktyvūs diskusijose. Nepamirškite, kad profesionalų grupėje galbūt dalyvauja ir potencialus jūsų darbdavys, kuris tikrai įvertins jūsų kompetenciją. Internetinė erdvė neapsiriboja vien tik Facebook, Twitter ar LinkedIn – būkite aktyvūs forumuose, specializuotuose karjeros tinklapiuose ar komentuokite straipsnius ir jūs būsite pastebėtas. Nebūkite anonimas.

3.Reklamuokite save.

Šalia patrauklaus profilio susikurkite kompetentingo profesionalo reputaciją. Jei kas nors paskelbia jus dominančią žinutę ar nuorodą aktyviai komentuokite ir dalyvaukite diskusijoje. Būkite aktyvūs jus dominančiais profesiniais klausimais, užduokite klausimus, klauskite patarimų ir nebijokite duoti jų patys, jei manote kad esate kompetentingas vienu ar kitu klausimu.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

4.Būkite kūrybingi.

Kūrybiškumas visada vertinamas. Parodykite, kad sugebate netradiciškai mąstyti, galite generuoti ir įgyvendinti naujas idėjas. Sukurkite asmeninį blogą ar YouTube kanalą ir skelbkite aktualią profesinę informaciją – jūs būsite ne tik matomas, bet ir turėsite galimybę papildomai uždirbti, jei jūsų projektas kurs vertę lankytojams.

Jei siekiate karjeros šiame skaitmeninės socializacijos amžiuje jums nebepakaks vien tik peržiūrėti darbo skelbimus laikraštyje, būkite aktyvūs internetinėje erdvėje ir potencialūs darbdaviai jus pastebės. Pradėkite čia pat ir šiandien, pakomentuodami šį straipsnį!


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top