Now Reading
Aktualios muzikos gidas (3): Muse, Lana Del Rey, Golden Parazyth ir kt.

Aktualios muzikos gidas (3): Muse, Lana Del Rey, Golden Parazyth ir kt.

Aktualios muzikos gidas (3): Muse

Karolis Vyšniauskas
Nuotraukoje – „Muse“

Ateinančiai savaitei jūsų ausinukams paruošėme „Muse“ olimpinį himną, šviežią Lanos Del Rey kūrinį, naujienas iš lietuvaičių „Golden Parazyth“ ir „Proper Heat“ bei tris „Heineken Open’er“ vardus, tarp kurių vienas – lietuviškas.

Muse – Survival
 
Žinia, kad 2012-ųjų Olimpiada vyks Jungtinėje Karalystėje (Londone), džiugiai nuteikė melomanus. Jokia kita pasaulio valstybė neturi tokios koncentracijos aukščiausio lygio muzikos grupių. Tai kartu sukėlė intrigą – kam iš jų bus patikėta sukurti oficialų Olimpiados himną. 
 
Britų pasirinkimas – grupė „Muse“ – nenustebino. Ši trijulė kaip niekas kitas moka kurti dainas, kurių klausantis, vieno jų fano žodžiais tariant, „pajauti, jog gali užvaldyti pasaulį“. Būtent tokio kūrinio reikia Olimpiadai. „Muse“ tai padarė dar kartą ir praėjusią savaitę pristatė dainą „Survival“. Ji skambės stadionuose kuomet į juos žengs sportininkai, per medalių teikimo ceremonijas, taip pat per tarptautines Olimpiados transliacijas.
 
„Muse“ gerbėjams šios dainos pasirodymas – dviguba šventė, nes tai yra pirma nauja grupės daina nuo 2009-ųjų. Naujas „Muse“ albumas „The 2nd Law“ bus išleistas šį rugsėjį.
 
 
 
Lana del Rey – National Anthem
 
„Money is the reason, we exist, everybody knows it, it’s a fact kiss kiss“ („Pinigai yra priežastis, kodėl mes egzistuojame. Visi tai žino, tai yra faktas. Bučkis“) naujausiame (oficialiai išleidžiamas kitą savaitę) savo single dainuoja Lana Del Rey, vis dar daugiau klausimų nei atsakymų apie save pateikianti populiariausia jauna JAV dainininkė. 
 
„National Anthem“ netaps tokiu hitu, kaip anksčiau išleisti „Video Games“ ar „Born to Die“, tačiau šis kūrinys bus prisimenamas dėl postmodernaus vaizdo klipo, kuriame Lana įkūnija nužudyto JAV prezidento J. F. Kennedy žmoną. Plačiau apie klipą jau esame rašę.
 
 
 
Golden Parazyth – Monday Rain
 
Išduosime paslaptį: praėjusią savaitę lankėmės „Golden Parazyth“ namuose-studijoje kažkur ne pačią geriausią reputaciją turinčiame Vilniaus rajone. Parsinešėme interviu, lo-fi fotoreportažą ir dvi šviežio GP albumo „Long Way Home“ kopijas su Giedriaus ir Aurimo parašais.

Interviu ir konkursas diskams laimėti „Laikas.lt“ pasirodys kitą savaitę. Sekite naujienas. Kad neprailgtų – viena puikiausių albumo dainų, „Monday Rain“:
 


 
Yeasayer – Longevity
 
Niujorkiečiai „Yeasayer“ yra viena įdomiausių pastarųjų metų indie scenos grupių. Vien jų grojamos muzikos apibūdinimas ko vertas: psychedelic pop. Psichodelinis popsas. Tikrai? Kai paklausai „Yeasayer“ supranti, kad taip, toks dalykas gali egzistuoti.
 
Gausiai į Gdynią (Lenkija) Liepos pirmąją savaitę traukiantys lietuvaičiai galės pamatyti šią grupę gyvai – jie gros festivalyje „Heineken Open’er“. Kol to laukiame, siūlome naujausią, praėjusią savaitę pasirodžiusį „Yeasayer“ kūrinį „Longevity“.

Klausai jį ir supranti, kad grupės nariai, sakydami, kad naujasis jų albumas bus kaip „Aaliyah (amerikiečių R&B dainininkė) albumas įjungtas atbulai (orig. backwards) ir sulėtintas“, nepadaugino:
 

 
 
Proper Heat – In Your Eyes
 
Puiki žinia lietuviškoje scenoje. Viena stilingiausių šiandienos grupių, vilniečių electropop vaikinai „Proper Heat“ kitą savaitę išleidžia debiutinį albumą „Chapter One“. Leidyba užsiima Didžiosios Britanijos įrašų kompanija „Nang Records“. Albume bus dvylika dainų, vieną kurių, pavadintą „In Your Eyes“, įtraukiame į šios savaitės gidą:
 
 
 
Freaks on Floor – Ocean
 
Kasmet kantriai laukėme tos dienos, kada pirma Lietuvos grupė gros didžiausiame mūsų regione muzikos festivalyje „Heineken Open’er“, ir beveik sulaukėme. Vilniečiai „Freaks on Floor“ dar nepateko tarp pagrindinių festivalio grupių, tačiau jų vardas įrašytas oficialiame festivalio atidarymo vakarėlyje, kuris vyks jau šį antradienį. Sveikiname Justą, Roką ir Julių ir linkime grupei dar po metų kitų prasibrauti ir į pagrindinį line-up.

Šia didžia proga – vaizdo klipas iš grupės pasirodymo birželį Estijoje vykusiame muzikos festivalyje „Rabarock“. Skamba daina „Ocean“:
 

 
 
Bon Iver – Towers
 
Pabaigai – vienas laukiamiausių „Heineken Open’er“ skambėsiančių kūrinių, „Bon Iver“ šedevras „Towers“. Legenda tapsiantis vokalistas Justinas Vernonas ir jo grupė „Bon Iver“ yra idealus pasirinkimas į indie muziką besiorientuojančiam festivaliui. Šiandien paprasčiausiai nėra kitos tokios grupės, dėl kurios atvykimo visi taip vieningai sakytų: „Taip, mes norime juos pamatyti“. 
 
Be Vernono heinekene taip pat girdėsime Björk, „Franz Ferdinand“, „The XX“, „Justice“, „The Kills“, „New Order“ ir t.t. Būsime ten ir raportuosime.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Bon Iver“ turėtų atrodyti ir skambėti maždaug taip, kaip šiemet vykusiame Niuorleano džiazo festivalyje:
 

 

Aktualios muzikos gidas – iniciatyva, skirta supažindinti skaitytojus su šiuo metu svarbia išgirsti muzika. Kiekvieną sekmadienio vakarą jūsų lauks 7 šviežios arba senos, bet iš naujo aktualios dainos. Dainas kruopščiai atrenka ir aprašo „Laikas.lt“ muzikos redaktorius Karolis.

Ankstesnių savaičių gidus galima rasti paspaudus šią nuorodą.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top