Now Reading
„Golden Parazyth“: atvirai ir neredaguotai (audio interviu, foto)

„Golden Parazyth“: atvirai ir neredaguotai (audio interviu, foto)

„Golden Parazyth“: atvirai ir neredaguotai (audio interviu

Tekstas ir nuotraukos – Karolis Vyšniauskas

Naujo albumo išleidimo proga lankėmės Giedriaus bute-studijoje Vilniuje (ne be Kaune!). Grįžome su interviu, kurį, saugodami autentiškumą, pateikiame audio formatu.

„Golden Parazyth“ arba Giedrius Širka ir Aurimas Vilkišius-K@ – vieni darbščiausių Lietuvos elektroninės muzikos scenos atstovų. Nuo 2006 m. šis duetas (iki 2009-ųjų Giedrius kūrė vienas) išleido jau tris „pilnametražius“ albumus ir vieną „trumpametražį“ minialbumą. Per tą laiką jie sukaupė beveik 9 tūkst. fanų „Facebooke“ ir tapo viena tų grupių, kuriuos Lietuva dažniausiai mini, kai nori parodyti gėdos nedarančią vietinę muziką.
 
Naujausią albumą „Long Way Home“ duetas išleido praėjusį mėnesį. Jis pamažu nyksta iš „Coffee Inn“ kavinių Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose, kur galima įsigyti vieną iš 500 CD kopijų.
 
Šis diskas ypatingas tuo, jog išleistas pačių muzikantų jėgomis, be įrašų kompanijos pagalbos. Visi įrašinėjimo darbai vyko ten pat, kur Giedrius šiuo metu ir gyvena – Vilniuje. Viename kambaryje – lova, buities rakandai ir įtariai svečius nužiūrinti katė, kitame – namų studija.
 
Būtent čia susitikome su Giedriumi ir Aurimu pasikalbėti apie naujausią jų darbo rezultatą, šiandieninę Lietuvos muzikos situaciją, CD formato perspektyvą, keistą priešpriešą tarp Vilniaus ir Kauno ir kitus dalykus.
 
Norime, kad skaitytojai jaustųsi, tarsi sėdėtų šalia ir klausytųsi pokalbio. Užsimerkę, bet atvertomis ausimis, girdėdami ekspresyvų Giedriaus ir santūrų Aurimo balsus. Dėl to pateikiame interviu audio formatu, išskaidę jį atskiromis temomis:
 
Pradėkime nuo albumo. Juk „Long Way Home“ buvo pirmas įrašas, kurį „Golden Parazyth“ įrašė tiesiog patys:

 
Klausytojų mintyse „Golden Parazyth“ galbūt vis dar yra vieno žmogaus grupė, tačiau Aurimo indėlis nuolat didėja. Kaip jie pasidalina darbus?


 

Kuo „Long Way Home“ yra kitoks? Ir ar šis įrašas yra geriausias iš lig šiol buvusių? Giedrius nedvejoja: taip!:


 

Per šešis metus „Golden Parazyth“ Lietuvoje pasiekė praktiškai viską, ką galima nuveikti alternatyvios muzikos scenoje. Kur eiti toliau? Giedrius sako, kad fotografuotis „Žmonėms“ ir paskui sulaukti „prie tvoros klykiančių trylikamečių“ yra ne visai tai, ko jis norėtų:

 
Rasti klausytoją užsienyje – Lietuvos muzikantams dažnai neįveikiama misija. Bet „Golden Parazyth“ tai pavyksta. Ir dažnai užsienio klausytojų atsiliepimai būna geresni, nei Lietuvos:

 
Amžinas pastarųjų kelių metų klausimas: ar CD formatas tikrai numirs?

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai


 

Giedrius buvo „Kauno muzikantas“, dabar yra „Vilniaus muzikantas“. Jam pačiam šis skirstymas truputį juokingas:
 

Naujame albume – net trys lietuviškos dainos. „Miestas“, „Kaip per Ūką“ ir „A&B“. Muzikantai apie dainų tekstų rašymą lietuvių kalba ir jau kultiniu tapusį „Golden Parazyth“ hitą „Lapė“:
 

Pabaigai – lai kalba šešių metų Giedriaus patirtis kuriant muziką Lietuvoje. Kaip patys muzikantai mato Lietuvos muzikos situaciją?

 
Gerbiame muzikantų privatumą, bet, jiems leidus, parnešėme ir telefoninį reportažą iš Giedriaus buto-studijos. Jis – žemiau.
 
Būsimas „Golden Parazyth“ koncertas – liepos 19 d. Vilniuje, „Vasaros terasoje“, kur savo gimtadienį švęs „Vilnius Temperature“.
 
Taip pat netrukus „Laikas.lt“ skelbsime konkursą dviems šviežioms, muzikantų parašais papuoštoms albumo „Long Way Home“ kopijoms laimėti. Stay Tuned!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top