Now Reading
Pusryčiai su… Davidu Bowie

Pusryčiai su… Davidu Bowie

Pusryčiai su... Davidu Bowie

Laikas.lt
Reda Krušinskaitė

Tiek puslapyje, tiek ir naujajame žurnalo numeryje pristatėme rytines rubrikas. Trečiadieniais, tradiciškai pusryčiaujame su įdomia ir dėmesio verta asmenybe. Šiandien kavos puodelį keliame skaitydami apie žmogų, kuris muzikos istorijoje paliko tikrai gilų įspaudą – taip, tai Davidas Bowie.

Tikrasis vardas Davidas Robertas Jones, gimė 1947 – aisiais sausio 8 d., Londone

Apie muziką ir akis… Davidas Bowie lengvai atpažįstamas dėl vienos šviesesnės akies – tai nėra nei linzė, nei įgimtas bruožas. Mokantis mokykloje Davidas susimušė su klasioku dėl abiems patikusios mergaitės. Jo klasiokas mūvėjo žiedą, kuriuo pataikė būsimajai roko žvaigžei į akį, norint išsaugoti regėjimą Davidas turėjo daug laiko praleisti visiškai sterilioje aplinkoje. Tėvai kartas nuo karto jam atnešdavo knygų, tačiau reikėjo strelizuoti kiekvieną puslapį. Galiausiai jiems šovė geniali mintis – nupirkti ir sterilizuoti gitarą. Būtent tokiu būdu paauglys pradėjo groti. Tiesa, tebelikusią balkšvą akį jau seniai buvo galima išgydyti iki galo, tačiau tai tapo muzikanto skiriamuoju ženklu.


Ziggy Stardust

Apie glam rockKartą teko skaityti, jog Davidas Bowie yra unikalus tuo, jog per savo karjerą sugebėjo pragroti įvairiausių stilių muziką. Tiesa, tačiau unikaliausias stilius, kurį sukūrė jis pats yra glam rock, tai roko muzika, kuri labai daug dėmesio skiria išvaizdai bei tekstui. Paties atlikėjo žodžiais kalbant, jis siekė sukurti personažą, kuris atrodytų lyg nusileidęs iš Marso. Būtent taip gimė Ziggy Stardust ir glam rock.

Apie moteris, vyrus ir transeksualus… Kalbant apie šį žmogų neįmanoma aplenkti sekso temos – David Bowie vienas iš pirmųjų prabilusių apie savo biseksualumą. Praėjus kuriam laikui jis ėmė teigti, kad tai tebuvo poza ir paistalai skirti pritraukti žurnalistų dėmesį, tačiau jo draugai patvirtina, kad karjeros pakilimo laikais David Bowie miegodavo su visais – vyrais, moterimis, transeksualais. Pavieniui ar su keliais iš karto, o suskaičiuoti jo sekso partnerius būtų tikrai sudėtinga užduotis.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Apie narkotikus… Laikais, kuomet tarp kūrybiškumo ir kokaino buvo dedamas lygybės ženklas, David Bowie tikrai neatsiliko. Vyras kišenėse nuolat nešiodavosi medicininio kokaino, jis dažnai lipdavo ant scenos apsvaigęs, o koncertui pasibaigus vartodavo be jokių stabdžių. Šis įprotis kėlė baimę aplinkiniams, kadangi muzikantas klaikiai sulyso, jį nuolat kamavo paranoja ir buvo įsitikęs, kad jo neščia žmona pagimdys Šėtono vaiką.


Iggy Pop su David Bowie

Apie nacizmą… Retas gali patikėti, kad žmogus dainuojantis apie kosmines raketas ar gatvėse šokančius žmones galėjo būti aistringu Adolfo Hitlerio politikos mylėtoju. Savo 30 – ąjį gimtadienį David Bowie sutiko Berlyne. Atlikėjas teigė, kad tautiečiams britams tikrai yra ko pasimokyti iš nacistinės Vokietijos. Berlyne muzikantas gyveno su bičiuliu, taip pat roko žvaigžde, Iggy Pop – jie dažnaio drauge vaikštinėdavo gamtoje sekdami nacių sveikatos puoselėjimo idėja.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top