Kaip tikri vyrai ištveria skausmingas skyrybas?

Laikas.lt
Parengta pagal voices.yahoo.com informaciją.

Skyrybos yra nemaloni situacija abiems pusės, tačiau visiems, kam teko jas išgyventi arba bent stebėti iš šono nebuvo sunku pastebėti, kad moterys bei vyrai su skausmu susitaiko skirtingais būdais. Žinoma, moterys įprastai reaguoja emocingiau, neapsieinama be ašarų ir ilgų pašnekesių su draugėmis, o ką daro vyrai?

Vyrams irgi skauda
Visuomenėje tebėra gaji nuomonė, kad vyrai į skyrybas reaguoja labai ramiai ir emociškai jų pernelyg neišgyvena. Taip manyti yra klaidinga. Daugelis vyrų apie savo jausmus vengia kalbėti, tačiau turint antrąją pusę tai tampa neišvengiama, o išsiskyrus vyrai dažnai jaučiasi nesaugiai. Tiek pats skyrybų faktas, tiek ir suvokimas, kad žmogaus, kuriam buvo galima atsiverti nebėra šalia priverčia jaustis pažeidžiamu.

Vyrai išgyvena tyliai
Merginoms yra normalu ir kasdieniška apie savo jausmus pasipasakoti draugėms arba, reikalui esant, išsiverkti ant jų peties, tuo tarpu vyrai linkę su savo emocinėmis bėdomis tvarkytis patys – tiesiog viską dar kartą tyliai permąstyti ir savarankiškai priimti sprendimus. Daugelis (nors retai tą pripažįsta) po skyrybų klausosi dainų, kurios seniau patiko abiems, peržiūrinėja nuotraukas, skaito senas SMS žinutes.

Sievartavimo periodas
Po išsiskyrimo vyrai dažnai lengvai grįžta į įprastinį gyvenimo ritmą, tačiau tiesa ta, kad jų sielvartavimo periodas gali trukti ženkliai ilgiau nei moterų – dailioji lyti savo emocijas ir skausmą išlieja iš karto ir vientisa lavina, tad pirmosios savaitės po išsiskyrimo būna sunkiausios, tačiau vėliau palaipsniui ateina susitaikymas. Tuo tarpu vyrai linkę liūdėti po truputį, tačiau ilgesnį laiko tarpą.

Seksas po išsiskyrimo
Iškart po išsiskyrimo merginos į kitus vyrus paprastai nežiūri, o štai vyrai noriai ieškosi atsitiktinių partnerių ir mėgaujasi seksu be įsipareigojimų. Seksas vyrams yra pabėgimas nuo emocinių išgyvenimų ir galimybę užpildyti atsiradusią tuštumą.

Susitaikymas su savo buvusiąja
Didžioji dalis vyrų po išsiskyrimo nenori taikytis ir džiaugiasi kitų moterų draugija, tačiau praėjus savaitei ar dviems jie susivokia ir tikisi grįžti pas buvusią partnerę. Kita vertus, merginos, jeigu ir svarsto apie santykių tęsimą, tai su tuo sutiktų praėjus keletui dienų, o ne tokiam ilgam laiko tarpui.

Pirma meilė nerūdija
Pirmieji rimti santykiai dažniausiai netrunka visą gyvenimą, tačiau daugelis vyrų savo partnerėse ieško tos pirmosios, o jeigu pavyksta su jais nuoširdžiai pasikalbėti, tai vyrai tikrai detaliai prisimena pirmąją draugystę ir kalba apie ją itin švelniai ir nostalgiškai.

bendravimas, išsiskyrimas, meile, moterys, pora, romantika, santykiai, vyrai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai