Now Reading
Aktualios muzikos gidas (4): Florence and the Machine, Blur, Alicia Keys ir kt.

Aktualios muzikos gidas (4): Florence and the Machine, Blur, Alicia Keys ir kt.

Aktualios muzikos gidas (4): Florence and the Machine

Karolis Vyšniauskas
Nuotraukoje – Florence and the Machine

Ši savaitė – sugrįžimų. Muzikines naujienas pristato primirštos R&B talentės Alicia Keys ir Kelis, britų veteranai „Blur“, „System of a Down“ vokalistas ir kiti. Pristatome visus juos ir ne tik:

Florence and the Machine – Spectrum
 
Apie Florence Welch „Laikas.lt“ rašėme prieš beveik dvejus metus, kai jos vardas Lietuvoje dar buvo naujiena. Šiandien įvykę, tai, kas ir buvo prognozuota – Florence yra viena ryškiausių pasaulyje vokalisčių moterų. Ši savaitė – puiki proga dar kartą prisiminti jos grupę „Florence and the Machine“, nes būent šiandien (sekmadienį) skaitmeniniam parsisiuntimui ji pristato naują singlą „Spectrum“.
 
Tai jau penktasis, ir greičiausiai paskutinis grupės singlas iš pernai rudenį išleisto gerai įvertinto albumo „Ceremonials“:
 
 
 
Blur – Under the Westway
 
„Blur“ vietą britų muzikos istorijoje galima palyginti su „Foje“ vieta Lietuvoje. Tai yra kultinė grupė, nepavaldi laikui ar muzikos madoms. Skirtumas tas, kad „Blur“ vis dar yra aktyvūs ir, nors ir labai retai, bet parašantys naujas dainas. Kiekviena jų tampa svarbiu įvykiu, apie kurį žinia ateina ir iki Lietuvos. Praėjusią savaitę, po dviejų metų pertraukos, grupė pamalonino klausytojus dvigubai, išleisdama kūrinius „Under the Westway“ ir „The Puritan“. Pirmąją įtraukiame į šios savaitės gidą:
 
 
 
Alicia Keys – New Day
 
Pamenate „Fallin“? Kadaise vieną įsimintiniausiųpraėjusio dešimtmečio R&B hitų sukūrusi dainininkė puse lūpų užsimena apie naują albumą ir paleidžia į internetą naują kūrinį „New Day“. Dalinamės juo su jumis:
 
 
 
Kelis – Distance
 
Dar vienas R&B sugrįžimas. Geriausi Kelis laikai buvo 2003-aisiais, kada pasaulio DJ-ėjai pasimėgaudami grojo atlikėjos hitą „MIlkshake“. Šiandien muzikos pasaulis Kelis yra primiršęs ir jai reikės labai gerų dainų, norint sugrįžti į turėtas pozicijas. Neseniai pristatytas superseksualus kūrinys „Distance“ nepretenduoja į megahitus, bet nuteikia viltingai laukiant, ką ši talentinga muzikantė mums pristatys netolimoje ateityje:
 
 
 
Angus Stone – Wooden Chair
 
Australai brolis ir sesuo Angus ir Julia Stone’ai taip pat jau yra buvę mūsų akiratyje. Ateinančią savaitę Angus, kaip ir sesuo, taip pat kuriantis ir solinę muzikanto karjerą, išleidžia albumą „Broken Brights“. Kelis kūrinius iš jo galima išgirsti jau dabar. Pats naujausias – vasaros idile kvepiantis „Wooden Chair“:
 

 
 
Serj Tankian –  Figure It Out
 
Jums tik atrodo, kad Serjo nepažįstate. Šis greito vokalo ir stipriai kontrkultūrinių pažiūrų muzikantas yra savo laiku Lietuvoje itin populiarios grupės „System of a Down“ vokalistas. Šiuo metu jis rūpinasi savo asmenine karjera ir antradienį išleidžia trečiąjį solinį albumą „Harakiri“. Gegužę albumą pristatė singlas „Figure It Out“, kurį šia proga prisimename dar kartą:
 

 
 
Gossip – Move in the Right Direction
 
Kad ir ką bedarytų šie amerikiečių elektrorokeriai, vis tiek žmonės visų pirma kalbės ne apie jų muziką, o apie vokalistės Beth Ditto išvaizdą ir tai, kaip jei „reikėtų numesti šiek tiek svorio“. Lai kalba. O mes klausomės, ką nauja jie turi pasiūlyti. Šviežiausias „Gossip“ albumas „A Joyful Noise“ pasirodė gegužę, o jį lydintis antrasis singlas „Move in the Right Direction“ – praėjusią savaitę:
 

 

Aktualios muzikos gidas – iniciatyva, skirta supažindinti skaitytojus su šiuo metu svarbia išgirsti muzika. Kiekvieną sekmadienio vakarą jūsų lauks 7 šviežios arba senos, bet iš naujo aktualios dainos. Dainas kruopščiai atrenka ir aprašo „Laikas.lt“ muzikos redaktorius Karolis.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Ankstesnių savaičių gidus galima rasti paspaudus šią nuorodą.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top