Pusryčiai su... Karl Lagerfeld

Laikas.lt
Reda Krušinskaitė

Žmonėms, kurie bent šiek tiek yra susidūrę su mada šis vardas tikrai žinomas, o likusieji turėtų viską suprasti išgirdę žodžius „Fendi“ ir „Chanel“, kadangi minėtasis žmogus yra šių (o taip pat ir savo vardo) mados namų kūrybos direktorius. Mados kaizeriu vadinamas vyras dar ir fotografuoja, kuria filmus, piešia ir net retkarčiais dirba architektu.

Karl Lagerfeld gimė rugsėjo 10 d., 1933 – aisiais arba 1938 – aisiais metais. Jis pats teigia, kad gimė 1938 – aisiais, tačiau pagal vietos krikštynų sąrašus vokietis turėjo gimti 1933 – aisiais.

Apie karjerą... Karlas pradėjo dirbti mados pasaulyje sulaukęs 17 – os, tuomet jaunuolis buvo Pierre Balmain asistentu ir šioje pozicijoje jis išdirbo tris metus. Šį darbą jis gavo laimėjęs palto kūrimo konkurso antrąją vietą. Pirmasis tąkart buvo Yves Saint – Laurent. Vėliau vokietis gavo pasiūlymą tapti Jean Patou direktoriumi ir jį priėmė. Toliau sekė laisvai samdomo dizainerio era ir darbas su „Valentino“ bei „Chloe“ mados namais, šiuo tarpsniu Karlas pradėjo bendradarbiauti su „Fendi“ ir, kiek vėliau, su „Chanel“.

Apie papildomas veiklas... Karlas Lagerfeldas pažįstamas, kaip mados dizaineris, tačiau vyras puikiai fotografuoja – jis pats fotografuodavo didžiąją dalį „Chanel“ katalogų, reklaminių kampanijų, Karlas yra gavęs keletą fotografijos apdovanojimų, išleidęs 35 nuotraukų rinkinius, tačiau savo darbus vyras vertina savikritiškai: „Niekada nebūnu patenkintas rezultatu, būtent todėl ir fotografuoju toliau.“ Karlas taip pat režisuoja iki pusvalandžio trunkančius flmus, kuriuose pristatomi „Chanel“ naujausių kolekcijų drabužiai, o jo pastarasis projektas buvo vilų projektavimas Dubajuje. Kaizeris puikiai piešia – karjeros pradžioje jam teko dirbti piešėju (anuomet ši profesija buvo itin vertinama), o visi „Chanel“ pakvietimai bei Karlo kurti modeliai iki šiol yra piešiami jo paties.


Greiti eskizai

Apie skambius pareiškimus... Karlą Lagerfeldą garsina ne tik jo kuryba, bet ir ilgas liežuvis. Vyras yra ne kartą susilaukęs didžiulės kritikos dėl savo nelaiku ir ne itin subtiliai išsakomos nuomonės – jis ne kartą teigė, kad tradicijomis remiasi tik kvailiai, kad jis niekada nesirinks stambesnių nei nulinį dydį dėvinčių modelių ir jam nerūpi, ar merginos turi valgymo sutrikimų, vyras taip pat pareiškė niekada neatsisakysiąs kailio bei odos.

Apie „Chanel“ ambasadores... Pasitelkti garsenybes populiarinant naujausias kolekcijas ar prekinį ženklą bendrąja prasme nėra nieko naujo, tačiau Karlas Lagerfeldas savo ambasadorių kultą iškėlė į naujas aukštumas – aktorės, modeliai, įtakingų šeimų atžalos tampa, kalbant vienos iš šių laimingųjų, Poppy Delevigne, žodžiais: „geriausiomis „Chanel“ mados namų draugėmis“. Merginoms siunčiasi naujausių kolekcijų drabužiai bei aksesuarai, jos kviečiamos į pirmąsias pristatymų eiles bei ekskliuzyvinius vakarėlius. Gražuolės taip pat filmuojasi ir fotografuojasi reklamose bei dalyvauja produktų pristatymuose. Pirmąja ambasadore galima vadinti pačią Gabrielle „Coco“ Chanel, o Karlas, savo karjeros metu, pasirinko tautietę Claudia Schiffer, prancūzaites Audrey Tautou ir Vanessa Paradis, „Gossip Girl“ žvaigždę Blake Lively, dainininkę Lily Allen, modelį Freja Beha Erichsen, aktorę Nicole Kidman bei keletą kitų moterų. Tiesa, sąrašui būtų galima priskirti ir vieną vyrą – dizainerio mėgstamiausią modelį Baptiste Giabiconi, kurį galima matyti didžiojoje dalyje pastarųjų metų reklamų ir ant visų dvigubos C podiumų.


Babtiste Giabiconi su Karl Lagerfeld

Apie asmeninį gyvenimą... Kaizeris yra sakęs, kad jis nenori turėti jokio socialinio gyvenimo, namus palieka tik po pietų ir tik tuo atveju, jeigu yra priverstas. Meilė – taip pat praėjęs etapas apie kurį Karlas paprastai nepageidauja kalbėti. Monako karališkoji šeima dizainerį laiko saviškiu, vadina jį „dėdė Karlu“, o jaunesnieji giminės atstovai vyrą dažnai lydi į įvairius renginius bei pristatymus. Kita vertus, pats vokietis savo šeimos niekada nenorėjo: „Aš nekenčiu visų vaikų. Daliai žmonių jie patinka, bet tik ne man. Negimiau tam, kad tapčiau šeimos žmogumi.“

Chanel, Fendi, Karl Lagerfeld, mada

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai