Now Reading
Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimas: lūkesčius viršijome su kaupu

Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimas: lūkesčius viršijome su kaupu

Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimas: lūkesčius viršijome su kaupu

Laikas.lt
Nuotr. organizatorių

Savaitgalį Visuomenės harmonizavimo parke vykusiame Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime dalyvavo 3500 žmonių iš daugiau nei trisdešimties pasaulio valstybių.

Jaunimas iš JAV, Pietų Amerikos, Kanados, Australijos, Rusijos, Europos ir Azijos šalių keturias dienas klausėsi pranešimų, diskutavo mokslo, verslo, politikos ir kultūros temomis. Festivalyje apsilankė Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, premjeras Andrius Kubilius, pranešimus skaitė Prezidentas Valdas Adamkus, buvęs Kosta Rikos Prezidentas J.M.Figueres, profesorius M.Mainelli, visuomenė veikėjas Algirdas Kaušpėdas ir dar daugiau nei šimtas iškilių žmonių iš Lietuvos ir viso pasaulio.
 
„Lūkesčius viršijome su kaupu. Žmonių skaičius gerokai viršijo planuotą, diskusijos lūžo nuo dalyvių gausos. Į renginį susirinko labai motyvuoti žmonės, kurie aktyviai dalyvavo diskusijose. Nors Visuomenės harmonizavimo parke buvo apie 3500 žmonių, viskas praėjo sklandžiai, be konfliktų – į festivalį, kaip ir siekėme, atvyko norintys bendrauti ir bendradarbiauti“, – sako festivalio organizatorė Ieva Davydenko.

Puikus oras taip pat garantavo šventinę nuotaiką – visoje Lietuvoje siaučiant liūtims ir vėjui, festivalyje Prienų rajone beveik visą laiką švietė saulė.
 

„Gimiau ir gyvenu JAV, į Lietuvą stengiuosi atvažiuoti kasmet, tačiau anksčiau jausdavausi čia kitokia – iš Amerikos. Šiame festivalyje pirmąsyk pasijutau tikra Lietuvos dalimi – tokia, kaip ir kiti lietuviai“, – įspūdžiais dalijosi Lina iš JAV.
 
Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime keturias dienas veikė dešimtys erdvių, kuriose buvo perskaityta 20 pranešimų, įvyko 32 diskusijos verslo, mokslo, kultūros, politikos temomis, 16 susitikimų su garsiais žmonėmis, veikė 14 kūrybinių dirbtuvių, sporto turnyrai. Kontaktų mugėje dalyvavo 150 žmonių, Karjeros mugėse prisistatė 23 įmonės, pristatyti  36 projektai. Vakarais vyko pramoginė programa – 22 koncertai, kinas, teatras, mados pristatymai.
 
Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimą organizavo Pasaulio lietuvių jaunimo sąjunga – nepriklausoma, nepolitinė, savanoriškumo pagrindu veikianti jaunimo organizacija, kurios pagrindinis tikslas – atstovavimas pasaulio lietuvių jaunimo interesams.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top