Muzikiniai pusryčiai: sparčiausiai kylanti latvių grupė „Instrumenti“

Karolis Vyšniauskas

Jau rytoj Latvijoje prasidės didžiausias muzikos festivalis Baltijos šalyse „Positivus“. Ta proga šio ryto muzikiniuose pusryčiuose atsigręžiame į kaimynų muzikos sceną, kurioje vis didesnėmis raidėmis įrašytas dueto „Instrumenti“ vardas.

Indie-pop ir elektroninei muzikai priskirtinus „Instrumenti“ sudaro du profesionalūs Latvijos muzikantai: Shipsi (klavišai, vokalas) ir Reynsi (būgnai, klavišai, vokalas).
 
Scenoje pasipuošdavę pandų kostiumais „Instrumenti“ startavo 2009-aisiais, kai į Latvijos radijo stočių viršūnes kilo grupės singlas „Life Jacket Under Your Seat“. Kitais metais duetas jau buvo apdovanotas kaip geriausiai debiutavusi Latvijos grupė ir geriausios dainos autoriai.
 
„Instrumenti“ jau yra groję festivaliuose Prancūzijoje, Belgijoje, Norvegijoje, Estijoje, Vokietijoje ir JAV, apšildę Jameso Blunto, Mika koncertus, dalinęsi scena su „Scissor Sisters“, „Moby“.
 
Koncertuodama grupė neaplenkė ir Lietuvos – pasirodė Norviliškėse vykusiame tuo metu didžiausiame šalies muzikos festivalyje „Be2gether“, „Pravda naujokų“ apdovanojimuose ir „Karklės“ festivalyje.
 
Šiuo metu „Instrumenti“ yra viena populiariausių ir vakarietiškiausių Latvijos grupių. Jų statusą patvirtina ir faktas, kad festivalyje „Positivus“ jie pasirodys didžiojoje scenoje, vakare. Po jų – tik „Friendly Fires“ ir „Keane“.
 
Grupes geriausia vertinti matant gyvus jų pasirodymus. Todėl šią dieną siūlome pradėti su „Instrumenti“ dainos „Medicine“ įrašu, nufilmuotu koncerto Liepojos Olimpiniame centre metu:
 

instrumenti, latvijos muzika, Positivus

Naujausi komentarai
2012-07-19, 10:53
M, dėkui, peržiūrėjau viską dar kartą, ir pamačiau, kad Karklėje jie grojo pernai, šiemet, deja, nebus. Belieka važiuoti į Positivus!
M
2012-07-19, 10:39
Tikrai gros?? Atlikėjų sąraše jų kaip ir nėra.
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai