Now Reading
Kodėl į Indiją verta važiuoti lietingojo sezono metu?

Kodėl į Indiją verta važiuoti lietingojo sezono metu?

Kodėl į Indiją verta važiuoti lietingojo sezono metu?

Laikas.lt
Parengta pagal cnngo.com informaciją.

Planuodami atostogas pradedam dažniau melstis ir prašyti Dievo, kad tik nelytų, spigintų saulė ir būtų kuo karščiau. Saulės, žinoma, norisi ir reikia, tačiau kalbant apie keliones į Indiją viskas apsiverčia – šioje šalyje verta lankytis būtent lietingojo sezono metu. Netikite? Pateikiame argumentų sąrašą, kuris padės jums pakeisti savo išankstinį nusistatymą prieš lietų.

Lietingasis sezonas Indijoje jau prasidėjęs – jis trunka nuo birželio iki rugsėjo, būtent šiais mėnesiais šalis pasikeičia kardinaliai. Patys indai lietaus laukia ir juo labai džiaugiasi, mums sunku tą suprasti, tačiau ilgą laiką praleidus karštyje ir tvankumoje, nuolat kvėpuojant dulkių prisipildžiusiu oru, lietus tampa tikra atgaiva. Pirmąją priežastį, kodėl verta apsilankyti Indijoje lietaus sezono metu jau turite – šiuo metu vietiniai nusiteikę daug pakiliau, lietui prasidėjus jie šoka gatvėse, taškosi balose ir dėkoja dievams.

Apsivalymo metas

Ajurvedos specialistai teigia, kad musoninių liūčių sezonas yra geriausias laikas procedūroms, kadangi lietus išvalo organizmą ir jį harmonizuoja. Masažams, arbatoms ir vaistų gamybai naudojami augalai suveši būtent šiuo metu, tad procedūroms naudojami pati šviežiausia žaliava.

Arbata

Indija garsėja savo arbatomis bei arbatmedžių plantacijomis, kurios atsigauna ir pradeda itin aktyviai augti lietui lyjant. Malonumas gerti puodelį arbatos rytinio rūko užlietuose, drėgnuose arbatmedžių laukuose yra tikrai nenusakomas.

Ramybė Goa valstijoje

Goa – mažiausia, tačiau viena gražiausių, Indijos valstijų, kuri žinoma dėl savo blusų turgų, paplūdimių ir laisvos dvasios. Kita vertus, saulei šviečiant ši vieta būna perpildyta turistų, o kartu su jais ir kišenvagių, įkyrių gatvės pardavėjų ir elgetų. Į Goa vertėtų vykti lietaus sezonui prasidėjus, kadangi tuo metu čia vyksta festivaliai ir šventės – didžioji dalis gyventojų yra žvejai, kurių darbai pasibaigia liūtims prasidėjus, tad jie švenčia ne tik gamtos atsigavimą, bet ir atostogų pradžią.

Sujudimas Mumbajuje

Mažesnių valstijų gyventojai bei kaimynai iš arabų šalių musoninėms liūtims prasidėjus traukia į Mumbajų, nordėdami pasižiūrėti, kaip siaučia audringa jūra ir linksminasi lietumi besidžiaugiantys miestiečiai. Bolivudu besižavintieji taip pat turėtų suklusti – labai didelė dalis šio žanro filmų buvo filmuojami būtent Mumbajuje ir būtent liūčių sezono metu, tad galėsite pasijusti lyg filme.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kalnų grožis

Vakarinę Indijos dalį puošiančios kalnų grandinės magiškiausiai atrodo per lietų, tuomet sodriai žali miškai nuolat skendi rūke, o milijonai ten susidariusių kroklių švelniai ūžia aplink. Šios vietovės išsiskiria milžiniška gyvūnų bei augalų įvairove, didžioji dalis jų gyvena tik čia. Didžiausio dėmesio vertas reginys yra į šias vietoves susirenkantys flamingai, kurie suskrenda poruotis ir pasislėpti nuo šaltos žiemos.

Šlovinanti architektūra

Indai savo meilę lietui išreiškė ne tik švenčių gausa, bet ir statydami achitektūrinius paminklus. Imperatoriai rūmus statėsi aukštai kalnuose, kad galėtų kasdien stebėti vešinčią gamtą ir mėgautis lietumi. Įpūdingiausi yra Tadž ežero rūmai Udaipure – jų grožis ypatingai atsiskleidžia būtent liūčių sezono metu.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top