Now Reading
Dažna vykstančių į Didžiąją Britaniją trauma – buteliu sužalota galva

Dažna vykstančių į Didžiąją Britaniją trauma – buteliu sužalota galva

Dažna vykstančių į Didžiąją Britaniją trauma – buteliu sužalota galva

Laikas.lt

„Vyksta draugų ar artimųjų aplankyti – grįžta sutvarstyta galva,“ – taip apie Lietuvos gyventojų vasaros keliones į Didžiąją Britaniją ir Airiją atsiliepia vienos Lietuvos draudimo bendrovės „specialistai.

Bendrovės duomenimis, šią vasarą pastebimas trumpalaikių vasaros kelionių į Angliją bei Airiją skaičiaus augimas, kartu auga ir šiomis kryptimis vykstančiųjų patiriami nuostoliai dėl sveikatos sutrikimų.

„Analizuodami nelaimingų atsitikimų užsienyje tendencijas pastebėjome, kad dažnai pasitaikanti trauma tarp vykstančių į Didžiąją Britaniją ar Airiją yra buteliu sužalota galva. Tokios traumos yra laikomos gana sunkiomis ir pavojingomis, todėl jų gydymas trunka ilgai, o neigiamos pasekmės gali lydėti visą gyvenimą ,“ – sako asmens žalų specialistė Alytė Balkuvienė.

Anot jos, anksčiau nuostolių dėl sveikatos sutrikimų Didžiojoje Britanijoje ir Airijoje būdavo fiksuojama žymiai mažiau, nes ir trumpam keliaujančių į Jungtinę Karalystę srautas būdavo gerokai mažesnis. „Užsienyje dirbantys ir gyvenantys tautiečiai atostogų dažniau grįždavo į Lietuvą. Dabar ši tendencija keičiasi ir vis daugiau Lietuvos gyventojų atostogoms vyksta į Angliją bei Airiją aplankyti artimųjų ar draugų ,“ – pastebi A. Balkuvienė.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Draudimo bendrovės duomenimis, dažniausiai Lietuvos gyventojų patiriami nuostoliai dėl sveikatos sutrikimų užsienyje kyla dėl traumų, patirtų paslydus prie baseino ar apsinuodijimo maistu. Šie sveikatos sutrikimai dažniausiai patiriami vykstant atostogų į šiltuosiuos kraštus – Turkiją, Egiptą, Graikiją.
Draudimo bendrovė „If“ klientų nelaimingų atsitikimų žaloms kompensuoti per pirmus penkis šių metų mėnesius išmokėjo daugiau nei 800 tūkst. litų.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top