Policija ieško lietuvio krepšinio gerbėjo Olimpiadoje rodžiusio nacistinius gestus

Laikas.lt
Parengta pagal dailymail.co.uk informaciją.
Nuotraukos: OpenWorld News

Britų žiniasklaida pastebėjo Lietuvos krepšinio gerbėją, nukreipusį nacistinį pasisveikinimą į juodaodžius pagalbinius darbuotojus. Nuotrauką, kurioje lietuvis vilki žalius gerbėjų marškinėlius su užrašu „Lietuva“ bei vyčio ženklu, žiniasklaidai pateikė britų pora, kuri pirmoji pamatė „šleikštulį keliantį“ gestą. 

Incidentas įvyko pirmadienio naktį, Lietuvos bei Argentinos vyrų krepšinio rinktinių susitikimo metu. Britų porą labiausiai nustebino tai, kad du įvykį matę policijos pareigūnai nesureagavo ir neišvedė lietuvio iš tribūnų.

Rungtynes stebėjusieji teigė, jog grupė lietuvių vartojo alkoholį ir galiausiai perėjo į kitas tribūnas, kuriose stovėdami trukdė kitiems stebėti varžybas. Vieną kartą sudrausminta grupelė nenurimo, o prie jų prisiartinus juodaodžiams darbuotojams įsismarkavęs lietuvis vyrus pasveikino nacistiniu gestu. 

„Pamatęs, ką daro krepšinio gerbėjas pasisukau į savo merginą, kad paklausčiau, ar jai tai taip pat primena nacių pasisveikinimą. Jeigu tai tikrai buvo nacių pasisveikinimas rodomas juodaodžiams darbuotojams, tuomet tai tiesiog šlykštu. Tą vyruką reikėjo iškart išvesti. Polcininkams reikėjo kažko imtis. Jie privalo aiškiai parodyti, kad nepakęs tokių dalykų,“ - kalbėjo vaizdą užfiksavęs britas.

Ged Grebby, antirasistinės kampanijos „Parodykime rasizmui raudonąją kortelę“ vadovas, teigė: „Tai nusikaltimas. Negalime leisti tokiems dalykams praslysti pro pirštus. Jeigu pastebimas toks elgesys, tai reikia reaguoti iškart. Mes skatiname policijos pareigūnus imtis veiksmų bent jau dabar.“ Jam antrino ir Weyman Bennett iš „Vienybės prieš fašizmą“: „Olimpiniai idealai skelbia vienybę. Žmonės turėtų labai rimtai žiūrėti į rasizmą.“

Policijos atstovas teigė, jog jį „labai liūdina, kad vyras nebuvo išvestas iš rungtynių.“ Tokį veiksmą jis vadina itin „nepagarbiu“. Policiją šį įvykį tiria ir bando nustatyti lietuvio tapatybę. 

Krepsinis, lietuva, nacizmas, olimpiada, rasizmas

Naujausi komentarai
Taip
2012-08-02, 23:54
valdzia turi isvaduoti savo tautieti is tokio absurdisko suemimo. Kiekviena salis kovoja uz savo zmogu, tik musiskiams valdininkams rupi jie patys ir ju kisene. Zmogus-niekas... Tepradingsta tokia valdzia amziams...
kaip nori taip ir sveikiniesi...
2012-08-02, 22:53
Vienas Lenino galvą` ant vištidės užsikėlę ..gavo grasinimus nuimt,kitas pasisveikino,kaip nacistas......na ir koks kieno reikalas ka aš GARBINU?? salam aleikum!
lietuva
2012-08-02, 15:26
lietuvis gal sveikinas su savo draugais kurie sedi kita pus tribunu o styte mentai gaidziai nieko nesupranta,nes duchai jie yra...... :D
aivaras
2012-08-01, 23:16
ash ji pazystu ir duodu varpa nukirsdt, kad tas rankos pakelimas nera joks nacistinis reikalas, kele ranka, judino , baudu metimas buvo ir uzfiksavo, pz dbr burbula ishpute, tegul patys anglai pasiziuriu koks per ju futbola rasizmas vyksta
aaaaa
2012-08-01, 20:58
eiktu cype blet debiliuk nieko neismanai patylek netau apie cype kalbet
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai