Menas festivalyje „Satta Outside“: nuo „graffiti“ meistrų iš Vokietijos iki „B“ kategorijos filmų

Laikas.lt
Organizatorių nuotr.

Jau baigta dailinti kitą savaitgalį Šventojoje vyksiančio festivalio „Satta Outside“ meno programa, kurią vienija ironiškas, bet kasdien vis aktualesnis terminas „Copy/Paste“. Jis reiškia, kad šiemet „Satta Outside“ nesirenka atstovauti vienai ar kitai menų grupei, bet į savo teritoriją perkelia naujus ir novatoriškus žmones, vietas, miestus, filmus, judėjimus, idėjas, reiškinius.

Savo ambasadą festivalyje įsteigs tarptautinė Berlyno menininkų bendruomenė „Panke“. Vokietijos sostinės Mitte rajono Wedding dalyje veikiančios koncertų, teatro, parodų, dirbtuvių ir tiesiog įdomaus laiko vietos atstovai surengs gatvės meno parodą, demonstruos dokumentinį filmą „Abstract Hip Hop“, pakvies į „super8“ ir „16mm“ videodirbtuves bei įsirengs specialų festivalio barą. 
 
Iš Vokietijos į festivalį atvyksta ir dar viena svarbi komanda – tai gatvės meno susivienijimo „The Weird“ atstovai. Parodas rengiantys, knygas bei žurnalus iliustruojantys menininkai atliks estetinę plastinę operaciją visko mačiusiai Šventosios koncertų arenai. „Graffiti“ meistrų komanda darbuosis dar iki „Satta Outside“ starto, tad penktadienį pagrindinė festivalio scena lankytojų lauks jau pasipuošusi. 
 
Be kino nė dienos išbūti negalintiems festivalininkams „Satta Outside“ pasiūlys net dvi filmų programas. Tai – sostinės kino teatro „Pasaka“ pristatomas „Kinas po žvaigždėmis“ su papildymais iš „Panke“ bei audiovizualinio festivalio „Tarp“, taip pat – atsakingai atrinktas „B“ kategorijos filmų maratonas, truksiantis daugiau nei 30 valandų. Jame – 7-9 dešimtmečio kvaili, veiksmo, erotiniai ir išties geri bei rimti JAV, Filipinų, Puerto Riko ir kitų šalių filmai. 
 
Paplūdimyje festivalio lankytojai palaikys tarpusavyje kovosiančius šokių centro „Ro“ šokėjus bei patys mokysis breiko, house ar hiphop šokių judesių. Kad viskas neatrodytų taip rimta, bendruomeniškumą, laisvę ir lygybę skatinantys „Ro“ mokytojai užsiėmimus perkels į jūrą. 
 
Netikėtą požiūrį į diskoteką pristatys šeštadienio naktį vyksiantis renginys „Silent Disco“. Jo lankytojai apsiginkluos radijo ryšio ausinėmis (turintys savo raginami atsivežti jas į festivalį), į kurias didžėjai transliuos savo muziką. „Satta Outside“ taip pat vyks seno, bet naujai atrasto reiškinio „Vaskihop“ čempionatas. 
 
Organizatoriai primena, kad visų žanrų ir rūšių instaliacijų, meno dirbtuvių, fokusų ir iliuzijų reikėtų ieškoti viso festivalio metu visoje jo teritorijoje. Daugiau informacijos apie muziką, meną, sportą ir kitus svarbius „Satta Outside“ reikalus skelbiama festivalio tinklalapyje www.sattaoutside.lt. 

satta outside 2012, vasaros festivaliai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai