Now Reading
Gydytojas išgelbėjo vėžlį, padaręs jam dirbtinį kvėpavimą

Gydytojas išgelbėjo vėžlį, padaręs jam dirbtinį kvėpavimą

Gydytojas išgelbėjo vėžlį

Laikas.lt
Parengta pagal dailymail.co.uk informaciją.

34-erių metų gydytojas iš Didžiosios Britanijos gali jaustis didvyriu – vyras išgelbėjo savo beveik nuskendusį vėžlį, padaręs jam dirbtinį kvėpavimą. 8-erių metų amžiaus vėžlys vaikštinėjo kieme ir įkritęs į savo vandens indą vos nenuskendo, tačiau jo šeimininkas Benas Waterfallas laiko pastebėjęs nelaimėlį jį išgelbėjo.

„Pamačiau jo kojas styrančias iš vandens dubens. Ištraukiau jį, bet jis nekvėpavo ir nerodė jokių gyvybės ženklų. Šešias minutes gaivinau jį pūsdamas orą į burną, kol vėžlys pradėjo po truputį kvėpuoti ir pramerkė akis,“ – pasakojo gydytojas. Tiesa, chirurgas pripažįsta, kad iš pradžių jam sekėsi nekaip – susijaudinęs vyras pūtė orą beveik apžiovęs gyvūno galvą ir tik vėliau ėmė taikyti oro srovę į vėžlio burną bei šnerves. 

„Tai buvo labai emocionalus momentas,“ – teigė vyras, kuris pasakojo, jog šeimos augintinio netektis būtų itin skaudi tiek jam bei jo žmonai, o labiausiai judviejų vos dvejų sulaukusiam sūnui. Chirurgas susijaudinęs kalbėjo, kad jo vėžlys, pavadintas Atlasu, turėtų pergyventi visą jų šeimą – šios rūšies stepiniai vėžliai išgyvena iki 100 metų.

„Kolegos mano, kad ši situacija labai juokinga. Visi sako, kad tame yra dalis juoko, bet kartu ir giria mane, kad pasielgiau teisingai,“ – dabar jau juokaudamas kalba vėžlį išgelbėjęs vyras. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top