Now Reading
Pusryčiai su… Marilyn Monroe

Pusryčiai su… Marilyn Monroe

Pusryčiai su... Marilyn Monroe

Laikas.lt
Reda Krušinskaitė

Tenka pripažinti, kad mūsų pusryčiai įgavo pernelyg vyrišką atspalvį – sportininkai, aktoriai, net ir netradiciniuose pusryčiuose matėme tik vyriškus vardus. Šiandien norime atsvaros, tad pasirinkome vieną iš moteriškumo etalonų, bene geidžiamiausią visų laikų aktorę, kurios plastiški judesiai, lengvas kikenimas ir į viršų kylanti suknelė yra atpažįstami visame pasaulyje. Labas rytas su Marilyn Monroe.

Apie vaikystę… Marilyn Monroe gimė Los Andžele, 1926-aisis, ji buvo pavadinta Norma Jean vardu. Mergaitei buvo suteikta jos tėvo, kuris paliko jos nėščią motiną, pavardė – Mortenson. Sunkumai busimąją žvaigždę lydėjo nuo pat mažens – ji visą vaikystę praleido vaikų globos namuose, kurį laiką gyveno pas tetą, ištekėjo labai jauna, kad netektų vėl grįžti į valstybines įstaigas ar giminaičių globon. Nuo pat jaunų dienų ji žinojo, kad nori tapti žvaigžde ir sistemingai to siekė, o susikurtas žavios, tačiau ne itin protingos moters personažas puikiai pasitarnavo šiam tikslui.

Apie vaikus… Aktorė ne kartą pripažino, kad ji smarkiai myli vaikus ir norėtų turėti savų. Tiesa, žiniasklaidai ji apie tai kalbėjo labai ramiai, tačiau viduje išgyveno tikrą dramą, kadangi vaikų susilaukti jai niekaip nepavyko. Mažai kam žinoma, tačiau filmuodamasi „Džiaze tik merginos“ aktorė buvo nėščia. Labai gaila, bet milžiniškas krūvis ir stresas lėmė persileidimą, o kiek vėliau moteriai išsivystė endometriozė – liga dėl kurios už gimdos ertmės atsiranda į gimdos gleivinę panašus audinis, tai taip pat kliudė Marilyn Monroe susilaukti taip trokštamų vaikų.


Scena iš filmo „Džentelmenai renkasi blondines“

Apie aktorystę… Marilyn Monroe išgarsėjo vaidindama kvailoką, tačiau žavią blondinę (būtent šią aktorę turėtume kaltinti dėl krūvos anekdotų apie blondines), tačiau ji pati anaiptol nebuvo kvailelė – moteris studijavo literatūrą ir meną, kiek vėliau aktorystę bei siekė rimtesnių vaidmenų. Moteris teigė, kad ji „nusipelnė vaidinti geresniuose, nei prastuose kaubojų filmuose“. Tiesa, tikrai rimtų rolių ji taip ir negavo – tam trukdė tiek jos pačios sau prisilipdyta „kvailos blondinės“ etiketė, tiek ir nuolatinės problemos su vyrais, sveikatos sutrikimai ir piknaudžiaviams alkoholiu bei vaistais.

Apie santuoką… Antras po moteriškumo ir aktorystės dalykas, kuris siejasi su Marilyn Monroe yra jos vyrai. Moteris buvo ištekėjusi tris kartus – pirmąjį kartą už James Dougherty, norėdama pabėgti iš vaikų namų ir tetos globos. Jiedu išsiskyrė dėl Marilyn populiarumo siekio. Antrąjį kartą aktorė ištekėjo už sportininko Joe DiMaggio – šis žmogus vėliau surengė jos laidotuves ir kiekvieną savaitę, ištisus 20 metų nešė ant jos kapo po 6 rožes. Pora išsiskyrė, kuomet filmuojant po žeme pralėkusio metro sukeltas vėjas pakėlė aktorės suknelę – šios nuotraukos iki šiol visiems puikiai žinomos, tačiau tuometinis spaudos dėmesys vyrui nepatiko. Paskutinį kartą Marilyn Monroe ištekėjo už dramaturto Arthur Miller, moteris norėjo kurti šeimą, o jam labiau rūpėjo darbas – tai buvo pagrindinė jų pykčių priežastis.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai


Garsusis kadras, tapęs Marilyn Monroe ir Joe DiMaggio skyrybų priežastimi

Apie mirtį... Oficialiai manoma, kad Marilyn Monroe mirė dėl narkotikų arba vaistų perdozavimo. Kalbama, kad tai galėjusi būti savižudybė, tačiau ši versija kelia daug klaustukų – moteris tuomet buvo atnaujinusi santykius su buvusiu vyru Joe DiMaggio, ketino filmuotis naujuose filmuose. Jos organizme buvo rasta be galo didelė dozė vaistų, tad sąmokslo teorijų mėgėjai tikina, jog tai nužudymas, o vaistai į organizmą pateko klizmos pagalba. Žmogžudystę neva užsakė broliai Kenedžiai – manoma, kad aktorė galėjo turėti romaną su vienu iš jų, o gal net ir su abiem vienu metu. Natūralu, kad tokiai informacijai iškilus į viešumą garsių politikų reputacija imtų gerokai braškėti. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top