Jaunių krepšinio rinktinės treneris: „Vaikinai pasirengę kautis“ (Interviu)

Laikas.lt
Nuotraukoje - Lietuvos jaunių vaikinų krepšinio rinktinės treneris Arūnas Visockas
(Basketnews.lt nuotr.)

Lietuvos rinktinė šiandien pradeda kovas Vilniuje peasidedančiame 2012 metų „Samsung“ Europos jaunių (iki 18 metų) vaikinų krepšinio čempionate. 

Prieš dvejus metus Arūno Visocko auklėtiniai Juodkalnijoje vykusiose 16-mečių pirmenybėse pasipuošė sidabro medaliais, todėl gerų rezultatų iš jų tikimasi ir šiemet. Rinktinės treneriai į galutinį komandos dvyliktuką įtraukė devynis krepšininkus, kurie prieš dvejus metus padėjo ekipai užkopti ant nugalėtojų pakylos. 
 
Vis dėlto komandoje nėra vieno lyderių Tomo Dimšos, kuris prieš keletą savaičių per draugiškas rungtynes su Kroatija patyrė sunkią riešo traumą.
 
Vilniaus „Siemens“ arenoje vyksiantis Europos čempionatas šianden bus iškilmingai atidarytos 18.15 val. Po ceremonijos — 19.00 val. — į kovą stos Lietuvos ir Graikijos rinktinės. Kartu su jomis B grupėje kovos Danijos ir Italijos aštuoniolikmečiai. 
 
Treneri, ar esate patenkintas komandos pasirengimo etapu? – paklausėme Lietuvos rinktinės stratego Arūno Visocko.
 
Pasirengę esame neblogai, tik šįkart komandą persekiojo daug smulkių traumų. Palangos stovykloje buvome pasigavę kažkokį virusą — sirgo pusė komandos. Vėliau ranką susilaužė T. Dimša, o Marius Grigonis dėl apendicito operacijos nesportavo beveik mėnesį. Čempionatui rengėmės komplikuotai, tačiau vaikinai pasirengę kautis. 
 
Kokia komandos sportinė forma?

Iš viso per pasirengimo etapą sužaidėme 11 rungtynių ir iškovojome 6 pergales. Pasirengimo etapo pradžioje, netrukus po fizinio rengimo stovyklų nedemonstravome labai gero žaidimo – Baltijos taurės varžybose nusileidome Izraeliui, per išvyką į JAV tris kartus pralaimėjome šios šalies rinktinėms. Tačiau vėliau gerinome susižaidimą ir paskutiniai kontroliniai mačai su Kroatijos ir Lenkijos rinktinėmis paliko neblogą įspūdį. 
 
Kokios stipriosios šios komandos savybės?

Manau, pagrindinė šios rinktinės stiprybė – komandinis žaidimas. Vienas žaidėjas negali nulemti rungtynių rezultato, siekti pergalių galime tik kaip komanda. Šie vaikinai jau prieš dvejus metus įrodė, kad turi charakterį ir nugalėtojų mentalitetą, kai Juodkalnijoje vykusiame šešiolikmečių čempionate iškovojo sidabro medalius. Tikimės, kad ši komanda toli žengs ir namuose. 
 
Ar ši rinktinė yra labai pasikeitusi nuo 2010-aisiais sidabro medalius iškovojusios komandos?

Iš tikrųjų pasikeitimų beveik nėra. Turime tris naujus krepšininkus, iš kurių vienas į komandą pateko tik todėl, kad T. Dimša susilaužė ranką. Tuo tarpu kitose komandose pasikeitimų yra kur kas daugiau. Pirmosios mūsų varžovės – Graikijos rinktinės – gretose iš 2010 m. komandos belikę tik du tie patys krepšininkai. Ta komanda — visiškai nauja. 
 
Tikimasi, kad M. Grigonis bus vienas komandos lyderių. Kokia jo sportinė forma po apendicito operacijos?

Jis visai neseniai pasveiko po operacijos ir kontaktinį krepšinį žaidžia tik 8 dienas. Tai tikrai mažoka, tačiau per paskutines kontrolines rungtynes su Lenkijos rinktine M. Grigonis mane maloniai nustebino. Žinoma, lenkai nėra patys grėsmingiausi varžovai, tačiau tikimės, kad M. Grigonis sportinę formą gerins ir čempionato metu. 
 
Ar turite tokį žaidėją, kuris galėtų pakeisti T. Dimšą?

Žmogaus, kuris galėtų lygiaverčiai pakeisti Tomą, nėra. Šią spragą reikės užpildyti visai komandai. Jis turi puikius fizinius duomenis ir buvo labai svarbus mūsų krepšininkas spaudžiant varžovus. Kito tokio žaidėjo Lietuvoje neturime. 
 
Ką pavadintumėte Europos čempionato favoritais?

Prieš dvejus metus šešiolikmečių čempionate buvo net 10-12 komandų, kurios viena kitą galėjo įveikti. Didelės konkurencijos laukiu ir šiame čempionate. Manau, bus bent 8 komandos, kurios pretenduos į apdovanojimus. Mes tikimės būti tarp jų. Toli žengti turėtų ir serbai, ispanai, kroatai bei prancūzai.

arūnas visockas, Europos jaunių vaikinų krepšinio čempionatas, Krepsinis

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai