Now Reading
Italai parduoda Hitlerio vyną

Italai parduoda Hitlerio vyną

Italai parduoda Hitlerio vyną

Laikas.lt
Parengta pagal dailymail.co.uk informaciją.

Moteris, kurios giminaičiai mirė Aušvice, buvo šokiruota Italijoje pamačiusi vyno butelius ant kurių puikuojasi Hitlerio atvaizdas – Cindy Hirsch, gyvenanti Filadelfijoje, JAV, atostogavo su savo vyru Michaeliu šiaurės Italijoje, kuomet užėjus į prekybos centrą nuo lentynų juos pasveikino fiureris.

Nacistinės ne tik butelių etiketės, bet ir vyno pavadinimai – viena rūšis vadinasi „Mein Kampf“, pagal garsiąją ir daugelyje šalių uždraustą nacių lydrio knygą, kitos rūšies vynas pavadintas „Ein volk, ein Reick, ein Fuhrer“ – šį šūkį reikėtų versti taip: „viena tauta, vienas reichas, vienas fiureris.“

Ponios Hirsch tėvas Aušvico baisumus išgyveno, tačiau ten buvo nukankinti jos seneliai, teta ir keletas kitų giminaičių. Moteris nesureikšmina savo šeimos isotrijos teigia, kad šie vyno buteliai yra nesuderinami su „žmogiškumu plačiąja prasme.“ „Tai pritrenkia ir šokiruoja. Mes tą vertiname, kaip neonacizmo apraišką. Imi galvoti apie tai, kad vietiniams žmonėms reikėtų turėti daugiau atjautos,“ – kalbėjo moteris, nesuprantanti, kodėl šie vyno buteliai neužkliuvo patiems italams.

Michaelis Hirschas buvo priėjęs prie italo parduotuvės darbuotojo vos pamatęs minėtus vyno butelius, tačiau jaunuoliui situacija neatrodė rimta: „Tai tik istorija, kaip Musolinis, kaip Če Gevara.“

Rimčiau į incidentą pažvelgė tarptautinių reikalų ministras Andrea Riccardis: „Mūsų draugus iš JAV, kurie apsilankė mūsų šalyje, norėčiau patikinti, kad Italijos konstitucija bei kultūra atmeta rasizmą, antisemitizmą ir fašizmą. Tai žeidžia milijonų žmonių atminimą ir kompromituoja Italijos įvaizdį užsienio šalyse,“ – komentavo politikas.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Vyno butelių likimas bus svarstomas teisme, tačiau teisininkai, remiantis dabartiniais Italijos įstatymais, spėja, jog prekybininkams tiesiog teks viešai atsiprašyti dėl fašizmo skatinimo. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top