Lietuviams neužteko vasaros kelionių į Barseloną ir Kretą

Laikas.lt
Nuotraukoje - Kreta

Šiemet šūkiu „Vasara Barselonai pamilti“ viliojanti Katalonijos sostinė, regis, rado kelią į turistų iš Lietuvos širdis. „Ši vasara yra išties išskirtinė – lietuviai visada labai noriai veržiasi į šiltąją Barseloną, tačiau šį kartą susidomėjimas ypač išaugo. Jau pardavėme 90 proc. suplanuotų kelionių į šį miestą ir rugsėjo mėnesiui pridėjome net tris papildomus skrydžius“, – sakė tarptautinio kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ Pardavimų departamento vadovas Evaldas Malakauskas.

Barselona nelinkusi su vasara atsisveikinti rugpjūčio pabaigoje, todėl daugybė miestiečiams ir miesto svečiams paruoštų šiltojo metų laiko pramogų pratęsiamos ir rugsėjį. Tai ir įvairios parodos, ir kinas po atviru dangumi, ir įdomybių mugės bei nemokami muzikos vakarai viešosiose miesto erdvėse. Be to, negalima pamiršti svarbiausios metuose Barselonos šventės – miesto globėjos La Merce dienos, šiemet švenčiamos rugsėjo 24-ąją. Šią spalvingą, triukšmingą ir gausią šventę sudaro įvairiaspalvės miestiečių eitynės ir vadinamasis Correfoc – demonais apsirengusių žmonių, šaudančių petardas ir fejerverkus, bei žiežirbas leidžiančių drakonų šokis auštant. Jautrių nervų žiūrovus pašiurpins ir de Haume aikštėje rengiamas tradicinis Katalonijos žmonių-bokštų pasirodymas. Jų suformuotos gyvosios piramidės gali būti net iš devynių aukštų. Per naktį besitęsiančios linksmybės kasmet privilioja minias smalsuolių.

„Reikia pripažinti, kad ne tik Barselona šiemet populiari. Į Kretą irgi jau pardavėme 90 proc. kelionių, todėl teko pridėti tris papildomus skrydžius ir į šią salą, – toliau kalbėjo E. Malakauskas. – Matosi, kad lietuviai nesitaiksto su permainingais Lietuvos orais ir nori užsitikrinti nepriekaištingas atostogas, būtent todėl jie renkasi poilsį užsienyje. Jau pardavėme beveik 80 proc. visų suplanuotų vasaros kelionių, o Barselonos ir Kretos pardavimai palyginti su pernai smarkiai išaugo, todėl šioms kryptims teko tiesiog pratęsti vasaros sezoną.“

Kreta, nors ir neturi paruošusi tokios vasaros programos kaip didžiausias Ispanijos uostas, pritraukia daugybę turistų, kuriuos labiausiai žavi neprilygstama gamtos ir senovės istorijos dermė. Ką tik iš povestuvinės kelionės grįžusi poilsiautoja Rūta Rimkutė Augutė pasakoja, kad didžiausią įspūdį paliko puikus oras, šilta skaidri jūra ir romantiški Kretos miesteliai: „Išėjęs iš viešbučio pasijunti kažkaip nežemiškai. Jauki senovinė architektūra, namai ir kiemeliai išpuošti ryškiaspalvėmis gėlėmis, puikius graikiškus patiekalus siūlantys restoranai suteikė mūsų medaus mėnesiui išskirtinę nuotaiką. O gražiausios ir romantiškiausios nuotraukos iš kelionės darytos vakarėjančiame paplūdimyje. Džiaugiamės, kad šiai ypatingai progai pasirinkome būtent Kretą.“

Beje, vietiniai neretai sako, kad Kretoje bene geriausia poilsiauti būtent rugsėjo mėnesį, mat oras vis dar vasariškai šiltas ir visi vietiniai verslai – kavinukės, restoranai, suvenyrų parduotuvėlės – dar nekeičia darbo grafiko, tačiau turistų srautai jau būna žymiai sumažėję.

Barselona, kelionės, kreta

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai