Šeima, namuose auginanti tigrą (Video)

Grynas.lt

Enzo, kaip ir visos naminės katės, mėgsta dėmesį, dažniausiai miega ir nekantrauja suleisti nagus į baldus. Jaunėliui tigrui tik vieneri. Nors jis sveria jau 170 kg, Enzo auginanti šeima net negalvoja jo atsisakyti, rašo Dailymail.co.uk.

Pietų Afrikos Respublikoje gyvenantys Michaelis Jamisonas ir jo mergina Jackie Smit 9 savaičių tigriuką nusipirko turguje. Pora taip pat augina 14 šunų ir nebepamena, kodėl būtent nusprendė įsigyti tigriuką. Tiesa, tas tigriukas greitai augo, o dabar jau sveria 170 kg. Kasdien jam reikia mažiausiai 5 kg mėsos (labiausiai jam patinka konservuotas kačių maistas) ir kelių litrų pienų. Enzo neatsisako ir kokio skanėsto, brangios ir veterinaro paslaugos, bet nepritekliaus nejaučiantys tigro augintojai neslepia - jis ir toliau liks jų namuose.

M. Jamisonas pasakojo, kad kiekviena diena su tigru būna vis kitokia. Sunkiausia jam buvo išmokti su juo žaisti. "Jis jau priprato gyventi tarp žmonių, bet vis dėl to tai tigras - laukinis gyvūnas. Dažnai žaidžiant jis netyčia gali įdrėksti ar per stipriai sukąsti. Kartais tenka ir pakraujuoti. Bet aš pasirengęs dėl jo šiek tiek susižeisti", - patenkintas pasakojo tigro savininkas.


gamta, grynas.lt, gyvūnai, laikas.lt, naminiai gyvūnai, tigras, zoologijos sodas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai