Now Reading
Aktualios muzikos gidas (10): Pussy Riot, The Darkness, Jessie Ware ir kt.

Aktualios muzikos gidas (10): Pussy Riot, The Darkness, Jessie Ware ir kt.

Aktualios muzikos gidas (10): Pussy Riot

Karolis Vyšniauskas
Nuotraukoje – nuteistos grupės „Pussy Riot“ narės

Jau dešimtajame aktualios muzikos gide didžiausias dėmesys skiriamas grupei, kurios muzikos beveik niekas nėra girdėjęs, nors pasaulio akys dabar atsisukę būtent į ją.


Pussy Riot – Punk Prayer

Kalbame apie spalvotomis kaukėmis veidus slepiančias rusų pankrokeres „Pussy Riot“. Penktadienį trys grupės narės buvo nuteistos dviem metams kalėjimo už vasarį įvykusį protestą prieš Kremlių pagrindinėje Maskvos ortodoksų bažnyčioje. Protesto metu į bažnyčią įsiveržusios grupės narės meldėsi mergelei Marijai, kad ši „išvarytų Putiną“. Rusijos teismas tokį merginų elgesį laikė chuliganizmu, tuo tarpu daugelis Vakarų šalių aktyvistų palaiko „Pussy Riot“, kaip laisvo žodžio ir kritikos valdžios struktūroms skleidėjas.

Vis dėlto, kokią muziką ši, tik praėjusių metų spalį susikūrusi grupė groja? Internete galima aptikti keletą įrašų, tarp kurių populiariausias yra „Punk Prayer“ – klipas, sumontuotas iš „Pussy Riot“ protesto bažnyčioje vaizdų. Šį kūrinį neabejotinai skelbiame aktualiausiu šią savaitę. Beje, tai pirmoji rusiška daina, patekusi į gidą:

Peaches – Free Pussy Riot

„Pussy Riot“ sulaukė didžiulio palaikymo iš laisvose demokratijose gyvenančių muzikantų. Bene didžiausią paramą parodė Berlyne gyvenanti kanadietė, taip pat politiškai aktyvi electroclash kūrėja Peaches. Ji sukūrė dainą, pavadintą „Free Pussy Riot“ ir pakvietė draugus iš grupių „The Knife“, „Scissor Sisters“, „Peter Bjorn & John“, „The Hives“ ir kitų nusifilmuoti dainos vaizdo klipe.

Deja, Rusijos teismui muzikantų aktyvumas įspūdžio nepadarė – „Pussy Riot“ ne tik kad nebuvo išlaisvintos, bet ir nubaustos, daugelio manymu, neproporcingai didele bausme:


The Darkness – Everybody Have a Good Time

Šią savaitę Lietuvoje įvyks „amžiaus koncertu“ tituluojamas Lady Gagos šou. Kas bus to vakaro žvaigždė, abejoti nereikia, bet įdomių dalykų galima tikėtis ir iš apšildančios grupės – glam rokerių „The Darkness“. Glam muzika savo piką išgyveno dar 8-ajame dešimtmetyje, tačiau ir šiandien yra keletas grupių, pasipuošusių blizgiais kostiumais ir grojančių šį „tėvų roką“. Britai „The Darkness“ – bene patys populiariausi iš jų.

Pernai po penkių metų pertraukos atsikūrusi grupė kaip tik šį pirmadienį išleidžia savo sugrįžimo albumą „Hot Cakes“. Šviežiausias iš jį pristatančių kūrinių – birželį išleistas „Everybody Have a Good Time“. Singlui nufilmuotas ir dainos pavadinimą, o ir pačią grupę neblogai atspindintis klipas, kuriame – striptizą šokanti meška.


Yeasayer – Reagan’s Skeleton

Naujas „Yeasayer“ albumas yra vienas laukiamiausių įrašų šiemet. Oficialus jo išleidimas – jau rytoj, pirmadienį, rugpjūčio 20 d. Albumo dainas jau galėjome išgirsti šiųmečiame festivalyje „Heineken Open’er“, kur grupė praktiškai negrojo senų kūrinių. Smagiausia iš naųjųjų dainų – šokių floorfilleris „Reagan’s Skeleton“. Kadangi „Yeasayer“ geriau skamba gyvai nei įrašuose, pateikiame gyvo garso dainos įrašą iš trečiadienį įvykusio grupės koncerto Brukline:


Jessie Ware – 110%

Balandį pasirodęs „110%“ nėra visiškai šviežias kūrinys, tačiau dabar galime vėl prisiminti jo pavasarišką lengvumą, mat Jessie Ware, viena ryškiausių Jungtinės Karalystės debiutančių, jau rytoj išleidžia pirmąjį savo albumą.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai


King Krule – Rock Bottom

Nebus per drąsu „King Krule“ pavadinti talentingiausiu 17-mečiu šiandieninėje muzikoje. Vokalas, instrumentalas, originalumas, pojūtis – šis vaikinas stiprus viskuo. Ir, visų svarbiausia, kad lūkesčius jis pateisina su kiekvienu nauju savo įrašu. Prieš tris dienas internete patalpinta daina „Rock Bottom“ – ne išimtis:


Volumetears – City

Džiazo ir soulo rėmuose sumaniai žaidžiančios Anna ir Jekaterina aka „Volumetears“ atsirado tarsi iš niekur ir kol kas platesnei publikai neaišku nei kas jos, nei kur jos eina. Tačiau merginų muzika neleidžia abejoti, kad jei norės, jos nueis toli. Rugpjūčio pradžioje „Volumetears“ nusifilmavo Kauno „Balcony TV“ kameroms. Susipažinkime:


Aktualios muzikos gidas – iniciatyva, skirta supažindinti skaitytojus su šiuo metu svarbia išgirsti muzika. Kiekvieną sekmadienio vakarą jūsų lauks 7 šviežios arba senos, bet iš naujo aktualios dainos. Dainas kruopščiai atrenka ir aprašo „Laikas.lt“ muzikos redaktorius Karolis.

Ankstesnių savaičių gidus galima rasti paspaudus šią nuorodą.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top