Aktualios muzikos gidas (11): Lana del Rey, Nicolas Jaar, Alanis Morisette ir kt.

Karolis Vyšniauskas
Nuotraukoje - Lana del Rey

Aktualios muzikos gidas pradeda naują dešimtį ir toliau supažindina jus su šviežia muzika, kurią išgirdę galėsite bent savaitei atsipūsti, kad žengiate koja kojon su muzikos naujienomis.


Lana del Rey – Playing Dangerous
 
Nė dienos be naujienos iš Lanos. Ką tik fotografavusis su nauja H&M kolekcija, šią savaitę ji internetui atidavė iš karto tris dainas. Lana toliau provokuoja, tačiau daro tokia laniška maniera, kokios muzikos pasaulyje niekas neturi ir galbūt neturėjo. Vienas iš kūrinių - „Playing Dangerous“, įtraukiamas į šios savaitės gidą:
 
 
 
Nicolas Jaar – Space Is Only Noise if You Can See
 
Lietuvoje seniai, o galbūt ir niekada nebuvo tiek daug tarptautiniu mastu žadančio jauno muzikanto, kaip Nicolas Jaar. Jau šį ketvirtadienį elektroninės muzikos kūrėjas koncertuos „Lofte“. Jei dar nespėjote susipažinti su 22-mečio talento muzika, siūlome pradėti nuo kūrinio „Space Is Only Noise If You Can See“:

 

Grimes – Genesis
 
Dainą jau girdėjome, tačiau vaizdo klipą pamatėme tik šią savaitę. Dar vienas stimulas laukti Grimes koncerto Rygoje:

 
 
Alanis Morisette – Guardian
 
Po keturių metų į muzikos pasaulį sugrįžta viena žinomiausių moterų roke šiandien - Alanis Morisette. Kitą savaitę ji pristato aštuntąjį savo albumą „Havoc and Bright Lights“. Pirmasis albumo singlas - „Guardian“:

 
 
Aerosmith – Lover Alot
 
Dinozaurai dar gyvi ir pakankamai energingi. 41-erius (!) metus grojanti grupė šiemet planuoja išleisti 15-ąjį savo albumą ir vieną po kito rodo singlus iš jo. Šią savaitę - „Lover Alot“:
 

 
Smoke & Jackal – No Tell
 
„Kings of Leon“ jau kuris laikas nepateikia muzikinių naujienų, nors ir nuramino fanus pasakydami, kad dirba prie naujo albumo. Tačiau pauzė yra gera proga naujiems projektams. Jaredas Followillas, KOL bosistas, kartu su grupės „Mona“ vokalistu Nicku Brownu pristatė pirmąjį savo, kaip dueto „Smoke & Jackal“ kūrinį. Neprieštarautume, jei „Kings of Leon“ skambėtų taip:
 


 
Monkey Tank – Home
 
Gėdos Lietuvos alternatyviam rokui nedariusios grupės „Moondust“ nuo šiemet jau nebėra, tačiau jos vokalistas ir komanda, persikrištijusi į „Monkey Tank“, toliau palaiko pogrindžio muzikos pulsą ir daro tai pateikdama ne mažiau kokybišką garsą. Ką tik pasirodė pirmasis grupės demo įrašas dainai „Home“. Juo užbaigiame šios savaitės septynetuką. Iki susitikimo kitą sekmadienį:


 

Aktualios muzikos gidas – iniciatyva, skirta supažindinti skaitytojus su šiuo metu svarbia išgirsti muzika. Kiekvieną sekmadienio vakarą jūsų lauks 7 šviežios arba senos, bet iš naujo aktualios dainos. Dainas kruopščiai atrenka ir aprašo „Laikas.lt“ muzikos redaktorius Karolis.

Ankstesnių savaičių gidus galima rasti paspaudus šią nuorodą.

Aerosmith, aktualios muzikos gidas, Alanis Morisette, grimes, lana del rey, Monkey Tank, nicolas jaar, Smoke & Jackal

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai