Now Reading
Rugsėjo pabaigoje Kaune įvyks tarptautinis šokio festivalis „Aura’22“

Rugsėjo pabaigoje Kaune įvyks tarptautinis šokio festivalis „Aura’22“

Rugsėjo pabaigoje Kaune įvyks tarptautinis šokio festivalis „Aura’22“

Laikas.lt

Jau dvidešimt antrus metus Kauno miestas gyvens šiuolaikiniu šokiu, kviesdamas visus į tarptautinį šokio festivalį „Aura’22“. Šiemet pagrindinėse miesto scenose rugsėjo 27-30 dienomis festivalis publikai pristatys choreografus ir trupes iš Norvegijos, Prancūzijos, Izraelio, Austrijos, Portugalijos bei bendrą ir visų laukiamą lietuvių – olandų projektą.

Festivalio sprogimas – austrų choreografės Anne Juren ir režisierės Annie Dorsen intriguojantis šiuolaikinio šokio kūrinys „Magiška“. Šis nedidelės atominės bombos užtaisas, skirtas tik suaugusiems, todėl į salę vaikai nebus įleidžiami. Striptizu, pornografija ir magija kvepiantis šiuolaikinis solo spektaklis „Magiška“ svarsto moters menininkės vaidmens problematiką šiuolaikinėje visuomenėje. Kritikų nuomone, spektaklis provokuoja, intriguoja ir savo turiniu iššaukia įvairias diskusijas.
 
Tarptautinė prancūzų trupė A.lter S.essio iš Prancūzijos į šokį eina iš kitos pusės. Pribloškiančios muzikos ir vaizdo technologijos, kurtinamas garsas kuria šaltą ir ilgam išliekantį įspūdį. A.lter S.essio 2010-ais metais svečiavosi tarptautiniame šokio festivalyje su monospektakliu „Netektys|Sluoksniai“, kurį žiūrovams parodė japonų šokėja Yoko Higashino. Nepaprastai išraiškinga ir smulkutė šokėja tiesiog siurbte siurbė aplink ją supančių žiūrovų dėmesį. Ateivės įvaizdį ar mistinį gyvūną įkūnijusi atlikėja kartu su partneriu Gianni Joseph ir vėl sugrįžta į Kauną su naujuoju premjeriniu spektakliu „Patvarumas“. Nepaprastu muzikos, judesio ir vaizdo junginiu šis šokio spektaklis turėtų ypač patikti jaunajai publikos daliai. 
 
Pasaulyje pripažinti choreografai iš Izraelio Niv Sheinfeld ir Oren Laor festivalio publikai turi paruošę kupiną absurdiškų situacijų ir prieštaringas emocijas keliantį šiuolaikinio šokio spektaklį „Kvailių laivas“. Tai spektaklis, priverčiantis žiūrovus pažvelgti į šokį kitaip, nesistengiant puoselėti nusistovėjusių šokio formų.
 
Tarptautinio šokio festivalio AURA’22 rengėjai džiaugiasi, kad nors šiemet pristatoma ir mažesnės apimties programa, joje pavyko išlaikyti spektaklių įvairovę, todėl visiems rekomenduojame apsilankyti ir patiems įsitikinti.
 
Festivalis vyks šiose erdvėse: Kauno kultūros ir sporto centre Girstutis, Kauno kameriniame teatre ir Kauno valstybiniame dramos teatre (Rūtos salėje).

Daugiau informacijos: www.dancefestival.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top