Prim Prim studija pristatė unikalių krepšių kolekciją „Vilnius Inside“ (Foto)

Laikas.lt

Kolekciją „Vilnius Inside“ sudaro penkios rankinės, išsiskiriančios netikėtu dizaino sprendimu ir konceptualiomis  iliustracijomis. Grafika, iliustruojanti Vilniaus miesto temą pateikta ne išorinėje, o vidinėje krepšio dalyje.

Pasak autorių toks sprendimas atskleidžia objekto koncepciją – „pasiimk Vilnių su savimi“,  arba „susipakuok dalelę mylimo miesto“. Sostinė pristatoma ne pabodusiais simboliais, o penkių Vilniui būdingų objektų iliustracijomis – dirstelėję vidun išvysite Vilniaus troleibuso, spaudos kiosko, Gedimino pilies, blokinio namo buto ar Vilniaus turgaus interjerą.

Krepšių kolekciją kūrė „Prim Prim“ studijos vadovės Kotryna Zilinskienė ir Miglė Vasiliauskaitė, kartu su keturiomis vasaros metu prisijungusiomis Vilniaus dailės akademijos studentėmis – Daukante Subačiūte, Gaudre Murauskaite, Gintare Čekanauskaite ir Ula Babenskaite. Visi objektai, kurių interjerai naudojami krepšių iliustracijose, pasirinkti ne atsitiktinai – proceso  pradžioje šešių dizainerių komanda kruopščiai atrinko išskirtiniausius ir daugiausiai „miesto dvasios“  turinčius objektus iš ilgo bendrų pastebėjimų sąrašo ir ėmėsi jų vizualizavimo.

Visos iliustracijos pasižymi išraiškingų detalių gausa ir šmaikščiu Daukantės Subačiūtės piešimo  stiliumi. Logotipui pasirinkta smagi Ulos Babenskaitės idėja Vilnių paslėpti pavadinimo burbule. Pirmieji ženklo eskizai transformavosi į modernų dinamišką logotipą, kintantį priklausomai nuo pristatomos temos.

„Vilnius Inside“ – tai konceptuali dovana sostinės pasiilgusiems užsienyje gyvenantiems tautiečiams, išskirtinis suvenyras Vilnių pamilusiems čia besilankantiems turistams, ar žaismingas aksesuaras sostinės gyventojams, mėgstantiems originaliais sprendimais džiuginti save ir aplinkinius.


Daugiau krepšelių nuotraukų galerijoje.

krepeliai, medžiaginiai krepšeliai, prim prim, vilnius inside

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai