Now Reading
Storiausias pasaulio taksas pradėjo laikytis dietos

Storiausias pasaulio taksas pradėjo laikytis dietos

Storiausias pasaulio taksas pradėjo laikytis dietos

Laikas.lt
Pagal Dailymail.co.uk

Ne tik žmonėms, bet ir gyvūnams kartais tenka laikytis dietos. Storiausias pasaulyje taksų veislės šuo, sveriantis 35 kilogramus, bandys atgauti normalias formas stipriai sumažinus jo maisto davinį.

Daugiau nei dvigubai sunkesnis negu vidutinis savo veislės atstovas Obie buvo nušertas beveik iki mirties – ypatingai mylintys garbaus amžiaus šeimininkai savo meilę demonstravo didžiulėmis maisto porcijomis. Pakrikus globėjų sveikatai, šunelį priglaudė veterinarė Nora Vanetta, kuri šiuo metu padeda Obie numesti svorio.

Ponia Vanetta iš Portlando (JAV) negalėjo patikėti, kad taksų veislės keturkojis gali pasiekti tokį svorį – įprastai tokie šunys daugiausia sveria 15 kilogramų.
„Jis ypatingai mielas ir mylintis. Neabejotinai buvo mylimas ir man vienas malonumas su juo dirbti. Senstantys šeimininkai tiesiog negalėjo pasakyti „ne“ šioms didelėms rudoms akims. Manau, mes galėsime jam padėti“, – apie penkerių metų šunelį kalbėjo N. Vanetta, kuriai, nors ir studijavusiai veterinariją, teko nelengva užduotis.

Dėl pribloškiančio svorio Obie negalima pritaikyti fizinių pratimų, todėl dabar jam skirta dieta ir vandens terapija – tai jam turėtų padėti atsikratyti pirmųjų nereikalingų kilogramų. Storasis keturkojis dabar jau turi savo profilį Facebook socialiniame tinkle „Biggest Loser, Doxie Edition“, kuriame galima sekti jo svorio pokyčius.

Tikimasi, jog taksų veislės šuo neteks apie 18-20 kilogramų. Nora nori, kad jos kiti du augintiniai (9 metų labradoras ir 5 metų taksas) Obie parodytų gerą pavyzdį. Geros valios žmonės taip pat gali aukoti šiam šuneliui, pervesdami globai skirtus pinigus į atitinkamą sąskaitą.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Esu nustebinta tos meilės ir palaikymo, kurio sulaukėme. Viliuosi, kad Obie gali įkvėpti kitus gyvūnus ir žmonės atsikratyti antsvorio. Labai svarbu kuo anksčiau supažindinti vaikus bei šunelius su sveika mityba“, – reziumavo lieknėjančio takso šeimininkė.


 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top