Now Reading
Nebylus kinas ir gyvo garso koncertas viename (Foto)

Nebylus kinas ir gyvo garso koncertas viename (Foto)

Nebylus kinas ir gyvo garso koncertas viename (Foto)

Liepos 28 d. nebyliojo kino mėgėjai turėjo puikią galimybę išvysti 1919 m. D. W. Grifito (D. W. Griffith) filmą „Nulaužti žiedai“. Būtent šiuo legendiniu filmu nuspręsta pradėti nebyliojo kino seansus PIANO.LT kiemelyje.

Už simbolinį 6 Lt įėjimo mokestį lankytojams buvo suteikta galimybė ne tik mėgautis nebyliuoju kinu su legendiniais aktoriais, Lilian Giš (Lillian Gish), Ričardu Bartelmesu (Richard Barthelmess) ir Donaldu Krispu (Donald Crisp), bet atsidūrti gyvo garso koncerte. Filmą gyvai įgarsino muzikos virtuozai Petras Geniušas (fortepijonas) ir Arkadijus Gotesmanas (perkusija).

Beje, prieš filmą susirinkusiesiems buvo papasakota šio dueto atsiradimo istorija. Pasirodo Arkadijui Gotesmanui važiuojant automobiliu baigėsi benzinas ir motoroleriu pravažiuojantis Petras Geniušas sustojo padėti. Taigi galima sakyti, kad šis muzikinis duetas gimė degalinėje, į kurią Petras pavežė Arkadijų. Tiesa, po poros dienų iš Petro motorolerį pavogė, tačiau tokio nelaimingo atsitikimo metu susikūręs duetas greičiau buvo palaimintas, nei prakeiktas, nes filmo pabaigoje griaudėjo ūkavimai ir gausūs plojimai.

Renginio organizatoriai informavo, kad nebyliojo kino seansai buvusio Pranciškonų vienuolyno kieme (PIANO.LT), Trakų g. 9/1 (įėjimas iš Kėdainių g.) bus tęsiami iki rugsėjo 2 d., o filmus įgarsins vis kiti muzikantai. Filmų repertuarą galite rasti Laikas.lt renginių gide.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Renginio ir filmo akimirkų kviečiame pažiūrėti nuotraukų galerijoje.

Parengė Indrė Augustinavičiūtė

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top