Laikas.lt
Laikas.lt toliau džiaugiasi savo redakcijoje turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, kulinarę Jurgą. Reklamos skyriaus vadybininkė keičia amplua ir yra pasiryžusi vesti visus skaitytojus virtuvės keliais bei klystkeliais. Ir taip – kiekvieną sekmadienį. Šią savaitę pristatome Jurgos karštą vyną – puikus receptas šaltiems žiemos vakarams…
Sudėtis:
0,75 sauso vyno
Sauja džiovintų vaisių (razinos, spanguolės, slyvos)
2 šaukšati medaus
Pagal skonį prieskonių: gvazdikėlio, vanilinio cukraus, muskato, kardamono, pušies šakelė
1 apelsinas dėl grožio
Eiga:
Vyną supilkite į puodą, sudėkite džiovintus vaisius ir šildykite ant mažos ugnies. Kai jau ims garuoti įdėkite medų, maišykite kol ištirps. Pačioje pabaigoje sudėkite prieskonius, išjunkite ugnį, uždenkite ir 5 minutes palaikykite. Ir viskas – belieka supilstyti į taures, įdėti apelsino skiltelę ir mėgautis šildančiu ir labai aromatingu gėrimu.