Now Reading
Ką kompiuteris „pasako“ apie jo savininką?

Ką kompiuteris „pasako“ apie jo savininką?

Ką kompiuteris „pasako“ apie jo savininką?

ITNaujienos.lt

Asmeninis kompiuteris apie savo savininką gali „papasakoti“ ne ką mažiau nei būrėja iš delno. Taigi, pasakykite mums, kokį kompiuterį turite, o mes pasakysime – kas jūs esate.

Amžius

Nesuklyskite, čia turime omenyje kompiuterio amžių, ne jūsų. Žinoma, jei 10 metų naudojotės tuo pačiu kompiuteriu ir tik nesenai nutarėte nusipirkti naują, šie faktai gali šiek tiek neatitikti tikrovės.

Mažiau nei metai: jūs esate madų besivaikantis ir tik naujausiais prietaisais besinauojantis asmuo. Jums svarbu, ką apie jus pagalvos aplinkiniai ir kaip gerai atrodysite su savo kompiuteriu.

1–3 metai: esate statistinis kompiuterio naudotojas. Iš kompiuterio amžiaus nieko konkretesnio apie jus pasakyti negalime, tad skaitykite toliau ir pamatysime, galbūt jūsų asmenybę atskleis kiti požymiai.

Senesnis nei 3 metai: esate nereiklus naudotojas. Kompiuteris jums reikalingas kasdieniams darbams, kurie nesikeičia metai iš metų, atlikti.

Amžius nenusakomas: jei negalite nusakyti savo kompiuterio amžiaus, nes daugumą dalių jau esate ne kartą pakeitę, tai šį tą apie jūs sako – panašu, kad esate tikras gykas.

Kompiuterio tipas

Kompiuterio tipas irgi suteikia nemažai informacijos apie žmogų. Tik turėkite omenyje, kad čia kalbama apie asmeninį kompiuterį, o ne apie tą, kurį naudojate darbe.

Nešiojamasis kompiuteris: greičiausiai nesate didelių poreikių turintis naudotojas. Jums svarbu patogumas ir mobilumas, o ne prestižas ir kompiuterio galingumas.

„Ultrabook“, „Mac“ ir pan.: tokius kompiuterius perka pasiturintys arba tokie norintys atrodyti žmonės. Tokio tipo įrenginiai yra ir savotiška stiliaus ikona. Nenustebtumėme, jei savo „Mac“ ar „Ultrabook“ nevengiate išsitraukti ir sėdėdami miesto centre įsikūrusioje kavinukėje.

Stacionarus kompiuteris: dažniausiai yra du naudotojų, kurie turi stacionarius kompiuterius, tipai. Vienas jų – tie, kurie kompiuteriu naudojasi tik namuose. Šie žmonės nevengia prisirišti prie vienos vietos. Kitas žmonių tipas – mėgstantys patys susirinkti savo kompiuterius. Tokių žmonių kompiuteriuose po poros metų įprastai nebelieka praktiškai nė vienos originalios detalės, o kompiuteris dažniausiai naudojamas žaidimams ir kitoms programoms, kurioms reikia daug resursų.

Monitorių kiekis

Tikram kompiuterių mėgėjui dažnai vieno monitoriaus nepakanka, tad jei ir jums vienu metu reikia bent dviejų ekranų, paspėliokime, kokio pobūdžio žmogus esate.

Nešiojamasis kompiuteris + monitorius: jei kaskart grįžęs namo turite pakankamai kantrybės prie nešiojamojo kompiuterio prisijungti papildomą monitorių, tai dar nieko nesako apie jūsų priklausomybę. Greičiausiai jums tiesiog patinka kompiuteriu naudotis produktyviai ir greitai.

24 + 24: jei namuose turite personalinį kompiuterį su dviem 24 colių įstrižainės monitoriais, tai taip pat liudija apie jūsų pomėgį greitai naršyti ir patogiai pramogauti.

3 monitoriai: trys monitoriai ant vieno stalo jau siunčia menkus įspėjamuosius signalus apie priklausomybės nuo virtualaus pasaulio didėjimą. Žinoma, neaišku kam tie monitoriai naudojami, tačiau dažnais atvėjais pasitaiko, kad trečiasis monitorius tiesiog nuolat rodo „Facebook“ langą, liudijantį apie socialiai nevisavertį gyvenimą.

Daugiau nei 3 monitoriai: ar tik nesate užkietėjęs žaidėjas, mėgstantis realaus dydžio simuliacijas? Vargu ar žaidimų nežaidžiančiam asmeniui reikėtų daugiau nei trijų monitorių prie laisvalaikio kompiuterio. Greičiausiai savo kambaryje jūs nė nejungiate elektros lempučių, nes pakankamai šviesos sukuria ir šviečiantys monitoriai.

Įvesties įrenginiai

Įvesties įrenginių reikia tam, kad būtų lengviau valdyti kompiuterius, tad pirmiausia pažiūrėkime, kokia klaviatūra yra ant jūsų stalo:

Klaviatūra, buvusi komplektacijoje su kompiuteriu: jei tai nešiojamasis kompiuteris, jūs naudojate jame esančią klaviatūrą. Jei stacionarus – klaviatūrą, kurią gavote jį pirkdamas. Tai greičiausiai reiškia, kad rašymas nėra jūsų pomėgis. Jūs galite būti programuotojas, tačiau dirbtumėte kur kas produktyviau, jei nusipirktumėte atskirą klaviatūrą, nes standartinėje komplektacijoje dažnai rašymui klaviatūros nėra įprastai pritaikytos.

„MS Natural 4000“ ir pan.: jūms rūpi klaviatūros ergonomiškas, tačiau nesate dėl to pametę galvos.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Happy Hacking“, „Filco“, „IBM Model M“ ir kiti: jūsų pažiūros senamadiškos, jūs nesivaikote madų ir patogumas nėra prioritetas. Jūsų klaviatūra greičiausiai pagaminta prieš 20 metų ir nesiruošiate jos keisti, kol ji dar veikia, o garsiai traškantys mygtukai erzina visus šeimos narius.

„Kinesis Advantage“ arba „Maltron“: esate pamišęs dėl klaviatūros ergonomiškumo. Savo draugams greičiausiai jau baigiate atsibosti su klausimu kaip jie gali dirbti su paprastomis klaviatūromis.

O dabar apie kompiuterines peles:

Pelė iš originalios kompiuterio komplektacijos: žiūrėkite į komentarą apie tokio tipo klaviatūras.

„Razer Boomslang“, „Logitech G9x“ ir pan.: esate užkietėjęs kompiuterinių žaidimų žaidėjas!

„Logitech Trackman“: ant jūsų stalo nėra daug vietos, tad naudodamiesi kompiuteriu vengiate daug judesių ranka, greičiausiai stalas užverstas dokumentais arba indais bei maisto likučiais, o tai liudija arba apie jūsų darbštumą, arba apie tinginystę.

„Kensington Expert Mouse“: greičiausiai estetika jums neturi didelės reikšmės, tad ant stalo puikuojasi didelis padas su ratuku.

Lietiminis kilimėlis: jei ant jūsų stalo yra lietiminis pelės kilimėlis, panašu, kad turite menininko gyslelę ir dažnai piešiate ar atliekate kitus grafinio redagavimo darbus.

Tai tik keletas stereotipų, kuriais negalima aklai pasitikėti, tačiau įdomumo dėlei galima įvertinti savo asmenybę iš kompiuterinės pusės.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top