Now Reading
Sekmadieninis Jurgos receptas: pusryčiai „Kai šaldytuvas tuščias“

Sekmadieninis Jurgos receptas: pusryčiai „Kai šaldytuvas tuščias“

Sekmadieninis Jurgos receptas: pusryčiai „Kai šaldytuvas tuščias“

Laikas.lt

Laikas.lt toliau džiaugiasi savo redakcijoje turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, kulinarę Jurgą. Reklamos skyriaus vadybininkė keičia amplua ir yra pasiryžusi vesti visus skaitytojus virtuvės keliais bei klystkeliais. Ir taip – kiekvieną sekmadienį. Šią savaitę pristatome Jurgos pusryčius „Kai šaldytuvas tuščias“.

„Bent jau pas mus dažnai būna taip, kad savaitgalio rytais šaldytuve visiškai tuščia. O valgyti po vakarykščio smagaus vakaro tikrai norisi…“, –  sako „Laikas.lt“ kulinarė. 

Sudėtis:

Sūris
Pievagrybiai
Paprikos
Majonezas
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla
Petražolės
Prieskoniai (druska, pipirai, mairūnas, rozmarinas, čiobreliai, bazilikas)

Iš tiesų tai tinka viskas, ką rasite šaldytuve

Eiga:

Kadangi iš ryto vis dar buvo užsilikusių svečių, kuriuos norėjosi juos nustebinti, dariau dviejų rūšių sumuštinius:

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

1. Smulkiai supjausčiau grybus, sutarkavau sūrį, sumaišiau su majonezu. Pridėjau prieskonių ir truputėlį druskos.

2. Labai smulkiai supjausčiau papriką (kai kas iš draugų jos nemėgsta, tad pjausčiau taip, kad negalėtų išrinkti :)), sutarkavau likusį sūrį ir sumaišiau su majonezu. Taip pat pridėjau prieskonių ir druskos.
Taigi, turėjau du dubenėlius „salotų“. Tuo tarpu kai viską pjausčiau, tarkavau ir maišiau, sluoksniuota tešla atitirpo. Ją, truputį pakočiojusi, supjausčiau nedideliais kvadratėliais, sudėjau į skardą, ant viršaus (negailėdama) prikroviau „salotų“ ir – į orkaitę. Kepiau apie 20 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Iš dviejų lapelių tešlos, 1/4 paprikos, 4 grybų, ir kažkur 75 g. sūrio išėjo apie 40 sumuštinukų. Visiems užteko (gal net daugoka buvo)… O juk šaldytuvas buvo tuščias!


 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top