Now Reading
Gyvybės šaltinis – vanduo…

Gyvybės šaltinis – vanduo…

Gyvybės šaltinis - vanduo...

Ar tikrai kasdien reikia išgerti aštuonias stiklines vandens?

Nėra aišku, kas nustatė šią vandens ribą, tačiau tiesa yra ta, kad tai priklauso nuo kiekvieno žmogaus individualaus maisto raciono, kūno masės ir fizinio aktyvumo. Tačiau, viena aišku – per daug vandens tikrai nebus, ypatingai, jei laikotės dietos, rekomenduojama kuo daugiau jo gerti ir su vandens stikline pradėti rytą.

Ar tiesa, kad kava ir arbata dehidruoja?

Ir kava, ir arbata bei kitas mėgiamas gėrimas aprūpina organizmą drėgme ne mažiau nei tokiu kiekiu, kiek gėrime yra pačio vandens. Tačiau vertėtų pastebėti, kad panašūs gėrimai neturėtų pakeisti vandens kasdieniniame racione. Nors ir pasisavinate skysčių iš panašių gėrimų, tačiau tik švarus vanduo gali užtikrinti spindinčios odos grožį ir energijos balansą. Juolab, jei dažnai mėgaujatės kava su įvairių skonių priedais ar gazuotais gėrimais – rizikuojate priaugti svorio.

Ar tikrai skysčiais apsirūpinsi gerdamas tik jausdamas troškulį?

Aktyviai judantis žmogus netenka skysčių kur kas sparčiau, nei paprastai, tuo tarpu smegenys nesugeba laiku duoti ženklo. Beje, tyrimų metu paaiškėjo, kad sportuojančios moterys netenka daugiau skysčių, nei sportuojantys vyrai. Patartina likus valandai iki sporto pratimų išgerti stiklinę vandens, skysčiai iš žarnyno į raumenis atiteka per valandą.

Ar gali būti, kad vandens stiklinė prieš maistą padės numesti svorio?

Vanduo nesustabdys jūsų nuo persivalgymo ir kažin ar jis paskatins virškinimo sistemą veikti sparčiau. Gerdami vandenį jūs tiesiog patenkinsite troškimo jausmą, tačiau ne alkio. Išeitis – „vandeningas“ maistas. Valgykite sriubas, košes ar daržovių troškinius bei daržovės, nes juose yra vandens. Taip pat kita išeitis – po pagrindinio patiekalo užkandžiaukite vaisiais – arbūzais, melionais, obuoliais.

Ar tikrai skystieji vaistai ir vitaminai yra geriau nei tabletės?

Gerti vandenyje ištirpintą vitaminą C ar kitus vitaminus yra gerai, tačiau tai nepagreitins pasisavinimo, nei įprastinės tabletės. Dažnai skystieji vitaminai net yra mažiau naudingi, mat jų sudėtyje būna pridėta cukraus. 

Ar tiesa, kad tik bėgikams, bet ne paprastiems mirtingiems yra skirti sportiniai gėrimai?

Gatorade gėrimai buvo išrasti tam, kad  sumažintų prakaitavimą sportininkams treniruočių metu. Taigi jūs taip pat galite juos gerti papludymyje ar tiesiog kartštą dieną. Šie gėrimai yra gausiai prisotinti angliavandeniais, kurie mažina nuovargio simptomus ir padeda išvengti dehridetacijos reiškinių.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Ar tiesa, kad vanduo iš buteliuko yra geriau nei iš čiaupo?

Vanduo iš čiaupo turi kur kas daugiau mineralų – natrio, kalcio, magnio ir cinko, kurie išlieka supilti į indą ar buteliuką. Pirktiniuose buteliukuose dažnai būna vanduo „išvalytas“ nuo šių naudingų medžiagų.Taigi, jei bijote gerti vandenį iš krano, nereikėtų, nes tai gyvas vanduo su mineralais. O, jei visgi jums tai atrodo nepriimtina, verčiau rinkitės mineralizuotą vandenį.

Ar žinojote, kad:

Vienam puodeliui kavos pagaminti sunaudojama 10 l vandens, vienai porai džinsų – 765 lvandens, patalynes komplektui – 740 l vandens, medvilniniams marškinėliams – 200 l vandens, vienam sumuštiniui greito maisto restorane 167 l vandens.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top