Now Reading
Lietingame festivalio „Kultūros naktis“ pristatyme – garsiosios „The Beatles“ nuotraukos interpretacija (foto)

Lietingame festivalio „Kultūros naktis“ pristatyme – garsiosios „The Beatles“ nuotraukos interpretacija (foto)

Lietingame festivalio „Kultūros naktis“ pristatyme – garsiosios „The Beatles“ nuotraukos interpretacija (foto)

Laikas.lt
Guodos Navickaitės nuotr.

Neapsirinkite, šioje nuotraukoje su skėčiais žingsniuoja visai ne „The Beatles“– tai jų garsiojo albumo viršelio atkartojimas su Vilniaus miesto meru Artūru Zuoku priešakyje festivalio „Kultūros naktis“ pristatymo metu.

Jau liepos 1 d. Lietuva perims pirmininkavimą Europos Sąjungos tarybai, o liepos 5 d. įvyks oficialūs pirmininkavimo atidarymo renginiai, kurių pagrindiniu kultūriniu renginiu visuomenei taps festivalis „Kultūros naktis“. Nuo 2007 metų rengiamas vienos nakties kultūros ir meno festivalis šiais metais pakvies net į 167 renginius, tarp kurių – meninės instaliacijos, muzikos koncertai, parodos, spektakliai ir gausybė kitokių Lietuvos ir užsienio menininkų projektų.

Kaip teigė A. Zuokas, „Kultūros naktis“ – tai jau ne renginys, o visas kultūros reiškinys. „Šiais metais festivalis specialiai pirmininkavimo proga buvo perkeltas iš birželio į liepos mėnesį ir tapo tarptautiniu – meninius projektus Vilniuje pristatys ne tik Lietuvos, bet ir kitų šalių menininkai. Tad raginu visus dalyvauti tikroje Europos kultūros naktyje“, – be lietaus neapsiėjusios spaudos konferencijos metu kalbėjo Vilniaus miesto meras.

Pasak festivalio organizatorių, per kelerius metus festivalis tapo nauja Vilniaus miesto kultūrine tradicija, laukiama ir mėgstama ne tik pačių vilniečių, bet ir miesto svečių. Tai liudija kiekvienais metais į miestą suplūstantys žiūrovai. Vien jų sulaukiama apie 100 tūkst., tiek iš užsienio, tiek iš kitų Lietuvos miestų. Būtent festivalio naktį visi jie turi progą pamatyti, kad Vilnius yra labai gyvas miestas su turtinga kultūra, o svarbiausia – kūrybingais žmonėmis.

Šių metų festivalio naujovė – didesnis dėmesys šeimoms: Šventaragio slėnyje įsikurs „Šeimų erdvė“, kur šeimos su vaikais galės dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse, pasiklausyti vaikiškų dainelių, pažiūrėti klounų spektaklių ar pasipuošti savo dviračius ir dalyvauti meninių dviračių parade „Kultūros nakties Jonvabaliai“.

Turiningą užsienio menininkų programą, kurioje – tarptautinio pripažinimo sulaukęs prancūzų projektas „Purple rain“, nuotaikinga gatvės klounada, įstabus gruzinų spektaklis „Karmen“ ir gausybė kitų projektų, papildys ir įspūdingi lietuvių menininkų darbai, tokie kaip fortepijoninės muzikos koncertas „Juodais Baltais“, kasmetinis audiovizualinis renginys „Go GAGA“, Kino pavasario rengiama „Kino ant žolės“ programa, šokio ir gyvos muzikos spektaklis „Na-mai“, dailės, muzikos, poezijos, instaliacijų, akcijų ir muziejinės edukacijos renginių ciklas „Nemigos aitvaras“ ir daugybė kitų projektų bei renginių.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Šiemet prie festivalio prisijungė 18 užsienio šalių ambasadų, esančių Vilniuje, bei institutų. Didelis pasisekimas, garbė, o kartu ir milžiniška atsakomybė ir tai, jog šiemet „Kultūros naktis“ gali vadintis ir oficialiu Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungai atidarymo kultūriniu renginiu“, kalbėjo „Kultūros nakties iniciatorė Daina Urbanavičienė.

Primename, jog kultūros ir meno festivalis „Kultūros naktis“ šiais metais vyks naktį iš liepos 5 į 6 d., o su visa renginio programa kviečiame susipažinti festivalio interneto svetainėje www.kulturosnaktis.lt.

Daugiau renginio akimirkų – nuotraukų galerijoje

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top