Now Reading
10 geriausių „Pietų parko” serijų

10 geriausių „Pietų parko” serijų

10 geriausių "Pietų parko" serijų

Animacinis serialas „Pietų parkas“ garsėja aktualių įvykių bei įžymybių parodijomis. Siūlome dešimt pačių įsimintiniausių serijų, prisidėjusių prie „Pietų parko“ didžiulės įtakos popkultūrai.

Įspėjame, kad šiame „Listverse“ sudarytame sąraše atskleidžiamos siužeto detalės bei pateikiami vaizdo klipai, kuriuose naudojama kalba gali pasirodyti įžeidžianti.

1. Viskas apie mormonus? (All About the Mormons?)

Šioje serijoje į Pietų parką atsikrausto mormonų šeimyna. Vienas iš jų vaikų atrodo toks tobulas, kad Stanui paskiriama užduotis jį primušti. Įsimintiniausios serijos dalys yra tos, kuriose mormonai pasakoja apie pranašą Džoną Smitą, mormonų tikėjimo įkūrėją. Kaskart jiems pradėjus kalbėti apie Smitą, fone girdima linksma dainelė, kartojanti žodžius „kvaila, kvaila, kvaila, kvaila“.

2. Žiedo brolijos sugrįžimas į dvi tvirtoves (The Return of the Fellowship of the Ring to the Two Towers)

Pietų parko herojai gauna užduotį atnešti filmą „Žiedų valdovas“ į Butterso namus. Deja, Randy sumaišo „Žiedų valdovą“ su porno filmu, kurį berniukai ir atneša Buttersui. Šis, pamatęs filmą, pavirsta į Golumą. Tuomet žymusis Pietų parko ketvertukas išsiruošia į dar svarbesnį žygį – susigrąžinti juostą iš Butterso ir pašalinti jos sukeltus piktuosius kerus.

3. Meškakiauliažmogis (ManBearPig)

Šįsyk kandžiųjų „Pietų parko“ kūrėjų taikinyje – buvęs JAV viceprezidentas Alas Goras bei globalinis atšilimas. Šioje serijoje Goras medžioja gyvūną, vadinamą meškakiauliažmogiu, mat pastarasis neva ketina sunaikinti visą pasaulį. Goras neturi draugų ir pasamdo Pietų parko berniukus jam padėti, tačiau šie įstringa oloje. Cartmanas ten, jam regis, aptinka lobį ir jį suvalgo, norėdamas paslėpti nuo draugų.

4. Kažkas, ką gali padaryti su pirštu (Something You Can Do With Your Finger)

Cartmanas susapnuoja tapęs pasaulinio garso vaikinų grupės nariu ir, užsinorėjęs šios šlovės tikrovėje, įkalba draugus tapti grupės „Fingerbang“ nariais. Stano tėvas Randy bando uždrausti sūnui prie jų prisijungti, papasakodamas tragišką istoriją – jis pats kažkada buvo vaikinų grupės narys, tačiau šlovė greitai baigėsi jam pasenus.

5. Mylėkitės, nežaiskite „Warcraft“ (Make Love, Not Warcraft)

Šioje serijoje berniukai dienas leidžia Cartmano rūsyje žaisdami internetinį žaidimą „World of Warcraft“. Jie priauga svorio, pasidaro spuoguoti ir ilgaplaukiai, niekad neina į lauką. Cartmanas net įsigudrina mamos paprašyti naktipuodžio, kad nereikėtų eiti į tualetą. „Pietų parko“ kūrėjai labai nustebo, kai serijos kūrime sutiko bendradarbiauti „World of Warcraft“ autoriai – akivaizdu, kad ši serija pašiepia internetinius žaidimus.

6. Tave P. per Š. (You Got F‘d in the A)

Pietų parko berniukai įsivelia į kovą su kaimyninio miestelio šokėjais. Įkūrę savą šokių komandą, jie sužino, jog kadaise Buttersas buvo žymus stepo šokėjas, tačiau vieną dieną jo batas išsiavė ir sukėlė siaubingą sumaištį, kurios metu žuvo vienuolika žmonių. Šis įvykis traumavo Buttersą ir privertė jį mesti šokius. Nepaisant to, ilgainiui Buttersas prisijungia prie komandos ir sukelia dar vieną įsimintiną, traumuojantį įvykį.

7. AWESOM-O

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Cartmanas surezgė eilinį pikto pokšto planą – jis apsimeta esąs robotas AWESOM-O, dovana Buttersui. Jis siekia sužinoti Butterso paslaptis, kad vėliau galėtų jį šantažuoti, tačiau vietoj to paaiškėja, kad pats Buttersas turi šokiruojančios medžiagos apie Cartmaną. Tiksliau, apie tam tikrus jo įpročius mėgdžioti Britney Spears… užfiksuotus vaizdajuostėje. Alkanas, popierinėje „roboto“ dėžėje įkalintas Cartmanas iškeliauja į Holivudą drauge su patikliu Buttersu. Ten dar patiklesni filmų kūrėjai susižavi Cartmano, apsimetančio robotu, beprotiškais pasiūlymais scenarijams.

8. Išgalvota šalis (Imaginationland)

Šioje trijų dalių serijoje Cartmanas susilažina su Kyle‘u, kad gnomai yra tikri. Jei jie tikri, Kyle turės čiulpti Cartmano kiaušinius, jei ne – Cartmanas turės duoti Kyle‘ui 10 dolerių (štai kaip reikia lažintis). Tuomet berniukai iškeliauja į mišką ieškoti gnomo ir netrukus suranda. Gnomas perspėja, kad Išgalvotoje šalyje įvyks teroristų išpuolis. Vėliau pasirodo keistas žmogus ir paklausia herojų, ar šie matė gnomą. Kyle‘as pareiškia, kad gnomai netikri, tačiau sulaukia atsako, kad tai, jog jie išgalvoti, dar nereiškia, kad jie netikri. Teroristų išpuolio neišvengia Buttersas, kuris turi išgalvoti ginklus geriesiems veikėjams ir išgelbėti Išgalvotą šalį. Ar Cartmanas laimėjo lažybas? Sužinosite pažiūrėję.

9. Linksmybės su ginklais (Good Times with Weapons)

Viskas buvo smagu tol, kol Butterso neišgražino ninzės žvaigždės smūgis į akį. Berniukai pardavėjui pasakė, kad jų tėvai mirę, ir šis patikėjęs pardavė jiems ginklų. Tuomet jie apsimeta esantys japonų kariai, primenantys anime superherojus. Buttersas, kuriam berniukai neleidžia žaisti kartu, tampa jų priešu Profesoriumi Chaosu ir kovoja prieš juos anime stilių primenančioje scenoje. Cartmanas pareiškia esąs nematomas ir nuogas išeina į sceną priešais visą miestelį. Visi šokiruoti, ir ne todėl, kad Buttersas gavo į akį, o todėl, kad Cartmanas nuogas…

10. Scottas Tenormanas turi mirti (Scott Tenorman Must Die)

Cartmanas iš devintoko Scotto nusiperka gaktos plaukų ir, anot jo, tampa tikru vyru. Netrukus draugai jam paaiškina, kad, norint tapti vyru, reikia užsiauginti savus gaktos plaukus… Supykęs Cartmanas prašo Scotto grąžinti jam pinigus. Jis nesutinka ir nesiliauja erzinęs, tad Cartmanas sugalvoja neįtikėtinai žiaurų, suktą keršto planą, kuris paliko be žado daugelį serialo žiūrovų. Netikroviškas, tačiau įtikimas planas įpainioja kruvinus siužeto posūkius bei žymios britų grupės Radiohead pasirodymą.

Laikas24.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top