Now Reading
Atnaujintas futbolo aikštynas Lentvaryje

Atnaujintas futbolo aikštynas Lentvaryje

Atnaujintas futbolo aikštynas Lentvaryje

Pirmadienį Lentvario pirmojoje vidurinėje mokykloje oficialiai atidarytas atnaujintas futbolo aikštynas. Tai viena iš penkių aikštelių Vilniaus regione, kurios šį rudenį yra rekonstruojamos vykdant bendrą vieno didžiausių šalies bankų DnB NORD ir Lietuvos futbolo federacijos (LFF) projektą.

Mokykloje surengtos šventės metu moksleiviai aktyviai dalyvavo smagiuose taiklumo, žongliravimo ir kituose konkursuose, žaidė futbolą tarpusavyje laimėjo įvairių LFF prizų. DnB NORD bankas padovanojo mokyklos bendruomenei įvairių sporto šakų inventorių (vartus, tinklinio tinklą, kamuolius, lankus, šokdynes, treniruočių aprangą ir kt.). Mokykla savo ruožtu įsipareigoja užtikrinti nuolatinį aikštelių naudojimą ir sporto renginių tęstinumą.

„Labai dėkojame DnB NORD bankui ir Lietuvos futbolo federacijai už aikštelių atnaujinimą ir pagerintas sąlygas vaikams. Aikštelių svarbą parodo tai, kad futbolas šiandien suvienijo rusų, lenkų ir lietuvių moksleivius“, – atidaryme teigė Lentvaryje išrinktas Seimo narys Jaroslavas Narkevičius.

Renovuotomis aikštelėmis šį rudenį džiaugsis Vilniaus „Minties“ gimnazijos, Vilniaus M. Biržiškos gimnazijos, Vilniaus Barboros Radvilaitės pagrindinės mokyklos (Naujojoje Vilnioje), Elektrėnų sporto mokyklos ir Trakų rajono Lentvario I-osios vidurinės mokyklos bendruomenės.

„Šis futbolo aikštelių atnaujinimas – tai pirmiausia dėmesys vietos bendruomenei. Tikimės, kad tai bus paskata aktyviai vykdyti įvairius sporto projektus ir mokyklų aikštynai taps visos vietos bendruomenės traukos centrais“, – sakė DnB NORD banko Vilniaus verslo regiono vadovas Vygantas Sliesoraitis.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Lietuvos futbolo federacija siekdama sudaryti vaikams ir suaugusiems palankias ir saugias sąlygas sportuoti šalia mokyklų prieš šešerius metus inicijavo mažų matmenų dirbtinės dangos aikštelių projektą visoje šalyje. Šiuo metu jose aktyviai sportuoja daugiau kaip 100 mokyklų bendruomenių nariai.

„Tai, jog vaikų balsai čia aidi nuo ryto iki vėlaus vakaro, yra geriausias šio projekto reikalingumo įrodymas. Gainiodami kamuolį jie ne tik mažiau laiko praleidžia sėdėdami prie kompiuterio ar televizoriaus, bet galbūt išvengia ir didesnių problemų, kurios kyla, kai vaikai neturi kur išlieti susikaupusios energijos“, – kalbėjo LFF prezidentas Liutauras Varanavičius – „Prieš kelerius metus įrengtos ir pastoviai naudojamos aikštelės dėvisi, todėl džiaugiamės šia DnB NORD banko iniciatyva prisidėti prie aikštelių atnaujinimo ir tikimės, jog šia iniciatyva paseks ir kiti.“

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top