Now Reading
Ekologiškas būdas atsikratyti naudotu telefonu

Ekologiškas būdas atsikratyti naudotu telefonu

Ekologiškas būdas atsikratyti naudotu telefonu

Nuo šiol Lietuvos gyventojai galės lengvai, net neišeidami iš namų, atsikratyti naudotais mobiliaisiais telefonais ir netgi gauti už juos tam tikrą užmokestį. Tai bus galima padaryti prisijungus prie neseniai startavusios internetinės svetainės www.skyphones.lt.

Svetainės pagalba iš vartotojų bus superkami tiek dar veikiantys mobilūs telefonai, tiek sugedę aparatai. Taip pat bus galima parduoti ir naują telefono aparatą – jeigu netyčia nusipirkote jums netinkantį modelį, ir jis tapo nereikalingas.

Projekto iniciatorių teigimu, superkant iš gyventojų nereikalingus telefono aparatus, bus prisidedama prie gamtos apsaugos, kadangi dabar šie telefonai geriausiu atveju mėtosi stalčiuose, blogiausiu – yra išmetami į sąvartynus kartu su buitinėmis šiukšlėmis. Kadangi mobiliųjų telefonų sudėtyje yra tokių toksinių medžiagų, kaip arsenas, švinas, cinkas, tai šios „šiukšlės“ itin teršia aplinką.

„Dalis vartotojų yra linkę atnaujinti telefonus kas dvejus trejus metus, o panaudotus telefonus neturi kur dėti. Mes norime surinkti nenaudojamus telefonus iš stalčių: tuos, kurie dar galimi naudoti, ketiname prikelti antram gyvenimui, o tuos, kurie jau atgyvenę sau skirtą laiką – saugiai perdirbti, kad nebūtų pakenkta aplinkai“, – teigė Mindaugas Petronis, UAB „Skyphones“ direktorius.

Pasak M.Petronio, tinkami naudoti telefonai, patekę į „antrinę rinką“, sudarys galimybę vartotojams, gyvenantiems vargingesnėse šalyse, įsigyti telefonus gerokai pigiau nei perkant naujus aparatus firminiuose salonuose. „Tokiu būdu taip pat iš dalies mažinamos naujų mobiliųjų telefonų gamybos apimtys, o tai irgi leidžia taupyti ribotus gamtos išteklius, kurie būtų naudojami gamybai“, – sakė M.Petronis.

Telefonais bus galima „atsikratyti“ net neišeinant iš namų. Jeigu telefonas bus įvertintas bent 50 litų, svetainės www.skyphones.lt partneriai UAB „DPD Lietuva” nemokamai atvyks paimti telefono į namus arba į darbo vietą. Jei telefono vertė bus mažesnė, aparatą vartotojas galės pristatyti į „Skyphones“ biurą ar išsiųsti paštu. Aparato vertę bus galima sužinoti svetainėje įvedus turimo telefono modelį. Apmokėjimas už telefoną taip pat įmanomas tiek grynaisiais, tiek nuotoliniu būdu – pavedimu į vartotojo sąskaitą ar „Pay Pal“ sąskaitą bei perlaida per „Lietuvos paštą“.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Pasak M.Petronio, panaši veikla jau yra vykdoma Vakarų Europos valstybėse, kur šis projektas susilaukė sėkmės. Daugiausiai yra superkama „Nokia“ telefonų (70 proc.). Antroje vietoje – Samsung telefonų aparatai (15 proc.). Surinktus veikiančius telefonus vakarų europiečiai daugiausiai realizuoja trečiojo pasaulio šalyse – Alžyre, Nigerijoje, Malaizijoje ir kt.

Lietuvoje supirkti telefonų aparatai taip pat bus daugiausiai realizuojami užsienio šalyse. Pasak M.Petronio, turėdami plačią realizacijos rinką (Europa, Azija ir Afrika), www.skyphones.lt galės pasiūlyti pakankamai aukštas naudotų telefonų supirkimo kainas lietuviams.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top