Now Reading
Šiuolaikinė nuotaka – be tarybinių garbanų

Šiuolaikinė nuotaka – be tarybinių garbanų

Šiuolaikinė nuotaka – be tarybinių garbanų

Laikas.lt

Nuotakos įvaizdis visada išlieka aktualus tiek įsibėgėjus vestuvių sezonui vasarai, tiek ir kitais metų laikais. Pasirodo, norint sukurti vientisą išbaigtą jaunosios įvaizdį, kurio atvaizdas nuotraukose džiugintų akį ir po dešimties ar daugiau metų, nėra taip paprasta. 

Viena iš grožio salono „Greenas“ įkūrėjų Olga Wiseman, jau 18 metų besirūpinanti nuotakų įvaizdžiu, paklausta apie pagrindines šiuolaikinio nuotakos įvaizdžio klaidas, visų pirma, ragina pamiršti tarybinius laikus. „Tais laikais pagrindinės nuotakų šukuosenos buvusios „plastmasinės’“ garbanėlės ir „tortai“ ant galvos. Nieko nuostabaus, juk tada visų kirpėjų pagrindinės darbo priemonės tebuvusios garbanojimo žnyplės, segtukai, smeigtukai bei vienos rūšies plaukų lakas. Priemonių ir informacijos stoka buvę pagrindiniai kriterijai šabloniškam tarybiniam nuotakos įvaizdžiui. Tačiau šiandien, kardinaliai pasikeitus situacijai tiek priemonių, tiek informacijos kiekyje, sulaukiu nuotakų, savo vestuvių dieną vis dar pageidaujančių jau minėtų tarybinių garbanų bei šukuosenų“, – atvirauja nuotakų stilistė. 

Kūrybos vadovė ragina nuotakas pasitikėti stilistais ir savo ypatingosios dienos įvaizdį atiduoti į specialistų rankas, kurie, turėdami patirties, ne tik patars, bet ir profesionaliai pasirūpins išbaigtu, labiausiai atitinkančiu ne tik moters individualybę, bet ir šventės vietą įvaizdį. „Įvaizdžio stilistais, kurie investuoja į save, savo žinias, priemones, nuolat seka mados tendencijas, verta pasitikėti. Jų tikslas – paruošti nuotaką taip, kad vestuvių dieną ji pasitiktų be streso ir būtų ne tik gražiausia, bet ir laimingiausia moteris“, – įsitikinusi Olga.

Stilistė teigia, jog norint susikurti tinkamą bei išbaigtą nuotakos įvaizdį, tuo reikėtų pradėti rūpintis jau prieš pusmetį. Kodėl? „Jei moteris dažosi plaukus, būtina išgauti spalvą, labiausiai tinkančią prie jos odos, veido bruožų. Ne mažiau svarbu, kad plaukų spalva derėtų ir prie vestuvinės suknelės. Suderinus šiuos dalykus, seka skrupulingas avalynės, aksesuarų, gėlių parinkimas. Ir tik tada pereinama prie šukuosenos ir makiažo“, – dėsto nuotakų stilistė Olga.

Kalbėdama apie šiandienines nuotakų šukuosenų tendencijas, stilistė akcentuoja neįmantrias didelės apimties, purias, laisvų pynimų ar netgi prisegamų sruogelių šukuosenas, be abejo, išlaikant natūralumą. „Tendencijas labiausiai diktuoja holivudinės žvaigždžių šukuosenos, persipynusios su klasikos, retro, romantiniu stiliais. Pastebėta, jog anksčiau buvusios madingos vulgarios holivudinės garbanos jau užleidžia savo populiarumo pozicijas. Šiandien madinga ir profesionali, meniška betvarkė plaukuose. Svarbiausia – išvengti jau minėto plastikinio plaukų efekto. Džiugu, jog dirbame su natūraliomis profesionaliomis „Kevin Murphy“ priemonėmis, kurios ne tik palengvina bet kokios šukuosenos modeliavimą, bet padeda jai išsilaikyti net iki poros dienų“, – pasakoja profesionalė. 

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Anot jos, kiekvienai nuotakai prieš vestuves patartina pasidaryti bandomąją šukuoseną bei makiažą. Kalbant apie vestuvinį makiažą, juo, pirmiausia, ryškinamas įgimtas moters grožis. Vieni populiariausių – natūralaus, klasikinio ar retro stiliaus. Nuotakų išvaizda ne tik Lietuvoje, bet ir Škotijoje besirūpinanti Olga pastebi, jog užsienyje jau seniai įprasta vestuvių dieną neapsiriboti vienu įvaizdžiu: pirmasis skirtas oficialiajai vestuvių ceremonijai, fotosesijai, kitas – vakarinei, neoficialiajai daliai. „Po oficialios vestuvių dalies nuotakos ne tik pakeičia suknelę į trumpesnę, nevaržančią judesių, leisiančią linksmintis iki pat ryto, bet ir prašo intensyvesnio, vakarinio makiažo, kuris dieną, be abejonės, būtų per vulgarus. Toks nuotakos išvaizdos „transformavimas“ šventės eigoje pamažu jau atsiranda ir pas mus Lietuvoje“, – pastebi stilistė.

Pasiteiravus apie paskutinį nuotakos įvaizdžio akcentą, kūrybos vadovė šypsosi: „Tinkamas būsimas vyras – jaunasis ir yra paskutinis nuotakos akcentas. Žinoma, aš kalbu apie jo įvaizdį, derančias kartu aprangos detales, aksesuarus. Vestuvių dieną neretai vyro veidas parausta, tampa blizgus, tad visada patariu įsigyti ir naudoti šiuos trūkumus maskuojančią veido kosmetikos priemonę. Taip pat būtinas manikiūras. Kalbant apie plaukus, kirpimas padaromas anksčiau, o vestuvių dieną plaukai tik sušukuojami. Jaunojo įvaizdis ne mažiau svarbus, juk jis ir nuotaka kartu žengia į bendrą gyvenimą, kuriame, visada tikiuosi, jie bus neišskiriami.“

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top