Now Reading
Mados savaitgalis: nauja mados dimensija (Foto)

Mados savaitgalis: nauja mados dimensija (Foto)

Mados savaitgalis: nauja mados dimensija (Foto)

Jokių raudonų kilimų, asociacijų su aukštuomene… nieko to, kas buvo iki šiol asocijuojama su mados renginiais.

Pagaliau mados renginio ašimi buvo ne vienadienio dėmesio reikalaujanti mada, pataikaujanti mados namų Niujorke, Paryžiuje ar Londone pristatytoms taisyklėms, tačiau gyvenimo būdą atliepiantis stilius. Stilius, kuris gimsta pats iš savęs – gyvenimo būdo ir naudojantis kūrybingumu bei galimybėmis.

Mados savaitgalį atidarė Gyčio Ivanausko režisuotas mados spektaklis, pagal žymios tarpukaryje gyvenusios rašytojos Virginios Woolf 1928 metais parašytą novelę “Orlando”. Sprendimas šokiu, tekstu ir muzika papasakoti istoriją, o taip pat ir harmoningai į tai įpinti kelių dizainerių kolekcijas, kur kiekvienam darbui ir detalei privalomas atitinkamas dėmesio sutelkimas – gana rizikingas žingsnis, o dar kai visame tame dalyvauja tiek talentingų atlikėjų… Tačiau visgi sveikintinas.

Dėmesį kaustė Viktoro Diawaros ir pastaruoju metu Lietuvoje garsėjanti naujų idėjų kamerinio orkestro “NIKO” muzika. Orkestro vadovo, kompozitoriaus Gedimino Gelgoto krištolinio vokalo intarpai galėjo būti ir dažnesni. Muzika užbūrė, o ypatingai Giedrės Kilčiauskienės akimirksnio trukmės pasirodymas. Tačiau sugrįžkime prie mados.

Spektaklio metu buvo pristatyti keturiolikos jaunos ir vyresnės kartos dizainerių darbai. Priešingai nei įprastiniuose kolekcijų pristatymuose – modeliai, o taip pat ir drabužiai buvo gyvi, jie šoko, judėjo, priklausomai nuo apšvietimo keitė atspalvius ir skirtingų dizainerių pasiūti darbai sąveikavo vieni su kitais.

Kolekcijos daugiausiai buvo skirtos merginoms ir moterims, vos keletas vyriškai auditorijai. Įdomiai žiūrėjosi jau pažįstami kai kurių dizainerių prisilietimai ir nepažįstamų darbai visumoje. Ši sintezė mados pasirodyme išvengė bereikalingo klasifikavimo, o pasirodyme dalyvaujančių modelių gausa ir veiksmo dinamika leido žiūrovui rinktis pačiam, ką matyti, kaip interpretuoti ir ko galbūt užsigeisti, nes buvo išties į ką pasižiūrėti.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Svarbiau būti stilingam, nei madingam. Būtent taip mąstančią renginio auditoriją ir būtų galima tiksliausiai apibūdinti. Sekmadienio vykusiame „Mados skvere“ išties buvo į ką pasižiūrėti, su kuo pasišnekučiuoti, užmegzti naujus kontaktus, įsigyti ar tiesiog pasižvalgyti. Menų fabrikas ištisą dieną skendo šurmulyje, kurio dalimi galėjo tapti kiekvienas norintis.

Kūrybingumas, įdomaus gyvenimo paieškos (o tai sudaro ir originalumas, individualumas), optimizmas – tai tik keletas stilingo žmogaus bruožų. Pavargote nuo kalbų apie madą – gyvenkite įdomiai, tebūnie tai jūsų stilius. Ir atminkite – ne mada diktuoja stilių ir vertybes, priešingai!

Dainora Remeza
Nuotr. LOFTO ir autorės

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top