Now Reading
Kalėdoms kuriu pats. O Tu? (Kvietimas)

Kalėdoms kuriu pats. O Tu? (Kvietimas)

Kalėdoms kuriu pats. O Tu? (Kvietimas)

Portalas manodrabužiai.lt, tęsdamas prasmingo vartojimo ir kūrybiškumo tradiciją, kviečia į mugę „Kalėdoms kuriu pats“, vyksiančią šiandien nuo 17.30 iki 20.30 val. Vilniuje, „Fluxus Ministerijoje“. Mugės metu bus galima mainyti, dovanoti ar parduoti nebenešiojamus drabužius, kurti ir įsigyti rankų darbo papuošalus.

Portalas Laikas.lt mugės svečius vaišins arbata, „Žirnio krautuvėlė“ paruoš ekologiškų vaišių, o renginio organizatoriai žada ne tik supažindinti su ekologiško dovanų pakavimo paslaptimis, bet ir įsileisti į žymių žmonių „spintas“.

Apie šventine tradicija tampančios mugės virtuvę kalbamės su jos organizatore, portalo manodrabužiai.lt bendraautore Milda Mitkute.

Kaip kilo Kalėdinės mugės idėja?

Esu iš tų, kurie vengia bendrų švenčių su „Santa Klausais“ ar „Jingle bells“ dainomis, tad labai norėjau sukurti renginį, kuris būtų priešingybė komercinėms Kalėdoms. Mano svajonė buvo suburti žmones, kurie ieško jaukumo, bendrumo su kitais. Be to, visada žavėjausi ir labiau vertinau rankų darbo dovanas, nei tas, kurios pirktos prekybos centre paskutinę minutę. Pamaniau, jog Kalėdinė mugė gali tapti puikia galimybe šią idėją populiarinti platesnei publikai.

Ar pateisino lūkesčius pirmasis, pernai įvykęs renginys?

Praeitais metais subūrėme nemažai rankdarbių krautuvėlių savininkų, kurie mielai mokė visus norinčius pagaminti dovanas. Tai buvo ypač sėkminga akcija – teko net eilėje pastovėti, norint patekti į kai kurias kūrybines dirbtuves. Vadinasi, žmonėms tokių iniciatyvų reikia. Nesitikėjome, kad mugė sulauks tokio susidomėjimo. Jei galėjome tikėtis maždaug 300 žmonių, tai apsilankė apie 1000. Buvom maloniai šokiruoti! Kai šiais metais paskelbėme apie registraciją portalo nariams, per pusdienį sulaukėme daugiau norinčių, nei turim vietos. Stengsimės visus sutalpinti. Kaip ir pernai, šiais metais lankytojai bus vaišinami arbata, įvairiais skanėstais.

Mugės namais taps „Fluxus ministerija“. Kodėl pasirinkote būtent šias erdves?

Čia tvyro savotiška „antikomercinė“ atmosfera. Be to, palaikome jų idėją burti menininkus, iniciatyvius žmones bei kurti, kurti ir dar kartą kurti. Patys turime be galo daug idėjų, kurias neretai apriboja techniniai niuansai. „Fluxus“ šiuo atveju suteikia bent minimalią pagalbą tiems, kurie turi didelių minčių ir svajonių.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kokie meistrai mokins rankdarbių meno, padės atnaujinti senus drabužius?

Planuojame įkurti apie 15 skirtingų kūrybinių dirbtuvių. Rankdarbių meistrai siūlys pasigaminti ne tik papuošalus, bet ir dekuoruoti įvairius daiktus: puodelius, lėkštes, medines pakabas ir pan. Bus mokoma tapybos ant šilko ir drabužių, dekupažo, karoliukų vėrimo technikų. Atsinešusieji stiklo ar keramikos gaminių, su meistrų pagalba galės juos originaliai dekoruoti. Renginyje dalyvaus ir Vilniaus dailės akademijos studentai: vieni dekoruos lankytojų atsineštus batus, kiti – žieminius aksesuarus (pirštines, šalikus, kepures). Kūrybinių dirbtuvių tikslas – atnaujinti atsibodusį drabužį neišleidžiant nė centro ir suteikti jam antrą gyvenimą. Kaip ir praėjusiais metais, bendradarbiaujame su VDA studentų grupe [ri:saikl], kuri iš išmetimui paruoštų daiktų gamina šedevrus: auskarus, žiedus, karolius, lietpalčius, diržus ir pan. Ne veltui jų moto – „from trash to cash“.

Renginyje įkursite ekolaboratoriją. Kas tai?

Tai projektas, kurio tikslas – kurti naujus, funkcionalius ir gražius daiktus iš panaudotų medžiagų – plastiko, metalo, kartono ir k.t. Renginio metu bus mokoma, kaip įdomiai ir kūrybiškai įpakuoti dovanas į antrines žaliavas (pvz.: laikraščius). Dauguma mūsų net nesusimąstome, kaip patraukliai gali atrodyti dovana, įpakuota naudojant kasdienines buitines priemones.

Kalėdinės mugės idėjomis neliko abejingi ir žymūs Lietuvos žmonės. Kas pasiryžo atverti savo „drabužinių“ duris?

Kol kas bendradarbiauti sutiko Erica Jennings, Linas Adomaitis, Liudas Mikalauskas, Gabija Ryškuvienė ir Ieva Ševiakovaitė. Tikimės, jog šis sąrašas tik ilgės.

Ačiū už pokalbį!

Erika Vyšniauskaitė
Daugiau informacijos: www.manodrabuziai.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top