Kokios Kalėdos be kepamų imbierinių sausainių kvapo, pasklindančio po visus namus?
Šie trapūs kepinukai ne tik puikiai tiks prie arbatos, bet ir gali tapti skania Kalėdine dovana. Juos pasigaminti labai paprasta, o užšaldytą tešlą šaldiklyje galima laikyti labai ilgai. Laikas.lt siūlo pasigaminti šį skanėstą ir nustebinti puodeliui arbatos užsukusius draugus.
1. Į didelį dubenį persijoti miltus, sodą ir prieskonius.
2. Atskirai iki standumo išplakti grietinėlę.
3. Kitame inde iki purios baltos masės mikseriu išplakti minkštą sviestą su cukrumi, nedideliu greičiu plakant įmaišyti medų ir grietinėlę. Ilgai neplakti – tik tiek, kad ingridientai susimaišytų.
4. Suberti miltų mišinį ir išminkyti.
5. Tešlą padalinti į keturias dalis. Iš kiekvienos suformuoti diską ir suvynioti į maistinę plėvelę. Įdėti į šaldytuvą ir laikyti mažiausiai 2 val. (tešla šaldytuve gali stovėti iki 2 parų).
6. Atšaldytą tešlą labai plonai iškočioti ant miltais pabarstyto paviršiaus (ne storiau nei 3 mm). Įspausti formeles ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą skarą.
7. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 6 min. Ištraukus atvėsinti 1 min ir išimti iš skardos.
Skanaus!