Now Reading
Imbieriniai sausainiai Kalėdiniam stalui

Imbieriniai sausainiai Kalėdiniam stalui

Imbieriniai sausainiai Kalėdiniam stalui

Kokios Kalėdos be kepamų imbierinių sausainių kvapo, pasklindančio po visus namus?

Šie trapūs kepinukai ne tik puikiai tiks prie arbatos, bet ir gali tapti skania Kalėdine dovana. Juos pasigaminti labai paprasta, o užšaldytą tešlą šaldiklyje galima laikyti labai ilgai. Laikas.lt siūlo pasigaminti šį skanėstą ir nustebinti puodeliui arbatos užsukusius draugus.

Jums reikės:

3 stiklinių miltų
1 stiklinė cukraus
110 gr. kambario temperatūros sviesto
½ stiklinės skysto medaus
½ stiklinės riebios, gerai atšaldytos grietinėlės
½ arbatinio šaukštelio sodos
½ arbatinio šaukštelio maltų gvazdikėlių
½ arbatinio šaukštelio malto imbiero
½ arbatinio šaukštelio malto cinamono   
 
Darbo eiga:

1. Į didelį dubenį persijoti miltus, sodą ir prieskonius.
2. Atskirai iki standumo išplakti grietinėlę.
3. Kitame inde iki purios baltos masės mikseriu išplakti minkštą sviestą su cukrumi, nedideliu greičiu plakant įmaišyti medų ir grietinėlę. Ilgai neplakti – tik tiek, kad ingridientai susimaišytų.
4. Suberti miltų mišinį ir išminkyti.
5. Tešlą padalinti į keturias dalis. Iš kiekvienos suformuoti diską ir suvynioti į maistinę plėvelę. Įdėti į šaldytuvą ir laikyti mažiausiai 2 val. (tešla šaldytuve gali stovėti iki 2 parų).

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

6. Atšaldytą tešlą labai plonai iškočioti ant miltais pabarstyto paviršiaus (ne storiau nei 3 mm). Įspausti formeles ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą skarą.
7. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 6 min. Ištraukus atvėsinti 1 min ir išimti iš skardos.

Skanaus! 

Aistė Bimbirytė

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top