Now Reading
„Vilniaus alus“ atidaro „tinginio langelį“

„Vilniaus alus“ atidaro „tinginio langelį“

„Vilniaus alus“ atidaro „tinginio langelį“

Jau šį penktadienį, gruodžio 17 d., sostinėje duris atvers unikali šviežio alaus parduotuvė „Didžioji krautuvė“, kurios lankytojai galės įsigyti daugiau nei 20 daryklos „Vilniaus alus“ pilstomo alaus rūšių, taip pat vokiško, latviško ir lietuviško alaus buteliuose.

Ši parduotuvė išskirtinė ir tuo, kad joje bus įrengtas specialus „tinginio langelis“, prie kurio bus galima įsigyti alaus neišlipant iš automobilio.

„Tai pirmasis toks „tinginio langelis“ visoje Lietuvoje – pastebėjome, kad dažnai pirkėjai nori pasiimti šviežio pilstomo alaus į namus ar pavaišinti draugus, todėl nusprendėme juos aptarnauti per specialų savitarnos langelį ir taip taupyti jų laiką. Saugant vairuotojus nuo pagundos, per „tinginio langelį“ alus bus parduodamas tik buteliuose“, – sakė alaus daryklos „Vilniaus alus“ vadovas Algirdas Bagatyrius.

Pasak A. Bagatyriaus, įsteigti „Didžiąją krautuvę“ daryklą paskatino augantis alaus mėgėjų susidomėjimas šviežiu alumi. Erdvioje, daugiau nei 180 kvadr. metrų pločio, parduotuvėje jau baigiamos įrengti unikalios pusės tonos alaus brandinimo talpos, į kurias alus bus perkeliamas tiesiai iš daryklos ir brandinamas toliau, išlaikant darykloje nustatytą temperatūros režimą, tad pirkėjai galės paragauti šviežiai brandinamo alaus.

„Šviežią pilstomą alų pradėjome populiarinti dar prieš metus, kai visoje Lietuvoje įsteigėme apie 20 pilstomu šviežiu alumi prekiaujančių mažmeninių krautuvėlių. Šiemet pastebėjome, kad eilės jose vis ilgėja ir natūralaus šviežio alaus mėgėjų daugėja, todėl nusprendėme realizuoti jau seniai puoselėtą svajonę ir įsteigti didelę specializuotą alaus krautuvę“, – kalbėjo A. Bagatyrius.

Pasak A. Bagatyriaus, „Didžiojoje krautuvėje“ bus galima įsigyti ir vokiško bei latviško alaus, taip pat įvairių užkandžių rinkinių prie alaus bei ypatingu būdu – šlapių malkų dūmu – išrūkytos žuvies.

Šuo metu pats populiariausiais sostinės aludarių verdamas yra „Vilniaus šviesusis nefiltruotas“ alus, nedaug nuo jo atsilieka ir „Vilniaus tamsusis“. „Vilniaus alus“ taip pat gamina visoje šalyje unikalų produktą – 14 procentų stiprumo alų „13 statinių“, kuris šiuo metu yra stipriausias Lietuvoje verdamas alus.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Vis daugiau alaus mėgėjų renkasi natūraliu būdu brandinamą alų, nes tokio alaus gamyboje nenaudojami jokie pagreitinti procesai. Visas alaus gamybos kelias užtrunka nuo 3 iki 4 savaičių, o išskirtinių produktų brandinimas, kaip antai unikalaus 14 procentų stiprumo „13 statinių“ alus, ir 5 mėnesius. Be to, tradiciniu būdu gaminamas alus dirbtinai neprisotinamas angliarūgšte, todėl yra mažesnio rūgštingumo, o tai labai vertinama alaus mėgėjų“, – atkreipė dėmesį A. Bagatyrius.

„Didžiojoje krautuvėje“, kurią pirkėjai ras Šiaurės miestelyje įsikūrusiame „Ogmios mieste“, alaus mėgėjai galės pasigrožėti ir didžiausiu paveikslu su Vilniaus miesto peizažu. Per visą parduotuvės sieną nusidrieks 3 metrų aukščio ir 8 metrų pločio XVI a. Vilniaus panorama. Ji simbolizuoja Vilniaus istorines ir kultūrines sąsajas bei tradicijas, kurias puoselėja ir „Vilniaus alaus“ darykla.

Iš viso „Vilniaus alaus“ darykla į „Didžiąją krautuvę“ investavo daugiau nei 250 tūkst. litų.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top