Now Reading
„O+A”: jie sukūrė namus ne tik „Facebook’ui“

„O+A”: jie sukūrė namus ne tik „Facebook’ui“

„O+A": jie sukūrė namus ne tik „Facebook'ui“

Pastaruoju metu interneto platybėse netyla aikčiojimai dėl naujojo Facebook biuro, esančio Palo Alto (Kalifornija), interjero.

Ne vienas, žvelgiantis į ofiso nuotraukas, atsidūsta: ak, kad man kas tokią darbo vietą! Tačiau ką žinome apie tuos, kurie visa tai sukūrė ir privertė dūsauti šitokią galybę interneto vartotojų?

Laurai pelnytai atitenka dizaino studijai „O+A“, įsikūrusiai San Franciske (JAV). Firmą dar 1991 m. įkūrė Primo Orpilla ir Verda Alexander. Orientuodamiesi į dinamiškas, su šiuolaikinėmis technologijomis glaudžiai besisiejančias firmas, pagrindine savo idėja jie iškėlė patrauklumo, patogumo ir funkcionalumo dermę. Tai, jog jų klientų sąrašuose greitai atsirado tokie gigantai kaip „Paypal“, „Ebay“, „Levi Strauss & Co“, „LiveJournal“ ir daugelis kitų, rodo, jog buvo žengtas neįtikėtinai sėkmingas žingsnis.
 
Bet kas gi konkrečiai priverčia žinomiausių vardų savininkus kreiptis į „O+A“? Paslaptis labai paprasta – sugebėjimas sukurti tokią darbinę aplinką, kurioje darbuotojai su malonumu liktų net viršvalandžiais. Kaip jie tai padaro, paklausite. Vėlgi, elementaru: pačių darbuotojų paklausiama, ko jie nori.

Dėmesys dirbančiojo komfortui yra pagrindinis „O+A“ raktas į sėkmę, ir šiam savo veiklos etapui jie skiria labai didelį dėmesį. Štai, kurdami interjerą aplodismentų sulaukusiam „Facebook“ biurui, dizaineriai ne tik paprašė darbuotojų užpildyti paruoštas anketas, bet ir asmeniškai kalbėjosi su daugeliu iš jų. Tokio intensyvaus ir atsakingo bendradarbiavimo rezultatas: darbovietė, labiau primenanti komfortišką ir stilingą loft‘ą, nei sterilų beveidį ofisą, kokius daugelis įsivaizduojame.

 
Tačiau, kaip jau minėta, „Facebook“ darbuotojai – ne vieninteliai laimingieji. Užtenka pasižvalgyti po „PayPal“, „Stubhub“ ar kitus šių dizainerių įkurtus biurus: originalaus dizaino poilsio kambariai, kuriuose gali ne tik knygas vartyti bet ir su kolega sužaisti stalo teniso partiją, stilingos virtuvėlės ir sienos, ant kurių gali bet ką rašyti visi įkvėpimo pagauti darbuotojai. Anot „Dreamhost“ atstovų, ruošdamiesi persikelti į naujas, erdvesnes patalpas Brea (Kalifornija), jie ieškojo tokių dizainerių, kurių dėka darbo vieta taptų linksma, atvira ir stilinga. „O+A“ šį norą išpildė su kaupu – taip atsirado „poilsio kubas“, nuotaikingas sienų dekoras ir… jokio budinčiojo – į judrų ir stilingą ofisą patenki vos pravėręs duris. Arba, pavyzdžiui, kompanijos „Yelp“ savininkai pageidavo, kad jų darbuotojai biure jaustųsi lyg namuose, taigi dizaineriai sukūrė nepaprastai jaukų seno ir modernaus derinį, su itin patogiais baldais ir vietomis darbuotojų dviračiams.
 
Apskritai tai, ką kuria Prima ir Verda duetas, galima drąsiai statyti į vieną gretą su įdomiausiais šiuolaikiniais biurų interjerais.
 
Na, o Laikas.lt kviečia pasižvalgyti į originalių įdėjų nestokojančių dizainerių projektus arba apsilankyti dizainerių interneto svetainėje.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top