Now Reading
„Sudoku“ galvosūkius demaskavo „Google“ (video)

„Sudoku“ galvosūkius demaskavo „Google“ (video)

„Sudoku“ galvosūkius demaskavo „Google“ (video)

„Google“ pranešė atskleidusi galvosūkių „Sudoku“ paslaptį ir tikisi, kad į šį žaidimą įsitraukę pamišėliai pagaliau atsikratys šios priklausomybės, skelbia „The Telegraph“.

„Jei nebūčiau įnikęs į šį įprotį prieš dvejus metus, dabar būčiau nemirtingas. Naujiena, kad „Google“ mobiliajam telefonui sukūrė programėlę, galinčią akimirksniu išspręsti bet kokį „Sudoku“ galvosūkį, man buvo spyris į dantis, ataka prieš mano gyvenimo pilnatvę“, – taip interneto paieškos gigantės poelgį savo straipsnyje įvertino Maxas Davidsonas. 

Žinoma, niekas neverčia šios „Google“ programėlės naudoti, ir nors žaidimo paslapties šydas nuimtas, „Sudoku“ ir toliau nepraranda savo populiarumo. Bet kuris save gerbiantis dienraštis paskutiniuose puslapiuose palieka vietos šiam galvosūkiui, šiuo metu paklausiausiai „Apple Store“ parduotuvės programėlių.

Japonijoje „Sudoku“ galvosūkiai paplito 1986 metais, o prieš penkerius metus išpopuliarėjo kitose šalyse.

M. Davidsono teigimu, nėra prasmės kvaršinti galvą ir gaišti laiką sprendžiant kombinacijas, kurias nesudėtingai įveikia elektronika. Jis siūlo grįžti prie kryžiažodžių, kurių kiekvienas yra vis kitoks ir nepaprastas, sprendimo – juk žodžių ir jų junginių daug, ir kompiuteris negali elementariai numatyti visų galimų sprendimo variantų: „Kam reikalingas tas niūrus, mechaninis iššūkis, kai yra paslaptingi kryžiažodžiai, įsupantys į tikrą proto kovą“.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

O Jūs ar mėgstate Sudoku?

Parengė Nerijus Drochneris

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top