Now Reading
Jiems nereikalingas „Google“, „Facebook“ anei „Microsoft“

Jiems nereikalingas „Google“, „Facebook“ anei „Microsoft“

Jiems nereikalingas  „Google“

Didžiosios Rusijos informacinių technologijų specialistai įsitikinę, kad „savi“ socialiniai tinklai, paieškos sistemos ir elektroninio pašto tiekėjai, sugebės ir toliau atsilaikyti prieš Vakaruose populiarius šių paslaugų gigantus „Facebook“ ir „Google“, skelbia „The Telegraph“.

Arkadijus Voložas, populiariausios Rusijoje paieškos sistemos „Yandex“ generalinis direktorius teigė, kad esama dviejų pagrindinių priežasčių, dėl kurių Vakarų informacinių technologijų bendrovėms gali niekada nepavykti tapti populiaresnėmis už rusams gimtoje šalyje sukuriamas paslaugas.

„Kalbos barjeras yra svarbi priežastis, ir daugelis JAV bendrovių vis dar bando vytis šioje srityje. Dar svaresnė priežastis yra tai, kad Rusijoje kuriamos informacinės technologijos yra tokios pat geros, jeigu ne geresnės už JAV kompanijų sukurtas panašias naujoves. „Yandex“ pavyko atsilaikyti prieš „Google“ dėl geresnės paieškos ir kitų pagrindinių paslaugų kokybės. Vartotojai tik tuomet baigia naudotis paslaugomis, kai pastarųjų kokybė ima prastėti. Rusijoje turime tvirtus technologinius pajėgumus, kurių neturėtų prarasti. Nemanau, kad tokie gigantai kaip „Google“ ir „Facebook“ galėtų Rusijos bendroves įveikti pačioje Rusijoje, – nurodo A. Voložas.

Dmitrijus Grišinas, 32 metų amžiaus Mail.ru generalinis direktorius, kurio žinioje yra Rusijoje populiariausias elektroninio pašto paslaugų tiekėjas ir portalas, valdantis net du už „Facebook“ populiaresnius socialinius tinklus, pridūrė: „Manau, kad mūsų rinka yra pakankamai didelė, kad pati išsilaikytų ir išgyventų neleisdama dominuoti užsienio kompanijų žaidėjams. Vietiniai žaidėjai turi kalbinį pranašumą, taip pat įgūdžių. Rusijoje yra stiprių programuotojų“.

„Mail.ru pritraukia vis daugiau vartotojų pačioje Rusijoje, taip pat iš buvusios Tarybų Sąjungos šalių. Rusija jau tapo viena iš didžiausių interneto rinkų pasaulyje, nors tik trečdalis šalies gyventojų – 50 milijonų – naudojasi internetu“, teigė D. Grišinas.

Pernai „Facebook“ įkūrėjas ir generalinis direktorius Markas Zuckerbergas 2011-ųjų prioritetu pasirinko kompanijos vystymo ir dominavimo politikai Rusiją . 2010 m. Birželį jis paskelbė, kad šioje šalyje yra vos milijonas „Facebook“ vartotojų, tačiau šie skaičiai linkę padvigubėti kas šešis mėnesius.

Rusijos internetinės žiniasklaidos kompanija SUP, kurios generalinė direktorė Anneliesa van den Belt, valdo keletą populiariausių šalies interneto svetainių:

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

  • Gazeta.ru – rusiškas amerikietiško interneto dierraščio „Huffington Post“ variantas,
  • Championat.ru – populiariausia sporto naujienų svetainė šalyje,
  • LiveJournal.com – tinklaraštininkus vienijantis tinklas.

Jos teigimu, bendradarbiavimas tiek su Vakarų technologijų kompanijomis, tiek su Rusijos kompanijomis, yra raktas į sėkmę: „Save pristatome tarptautinę kompaniją, iš būstinės Maskvoje ieškančią galimybių ir perspektyvų, pirmanybę teikdami abiems – „Facebook“ ir „Mail.ru“. „Facebook“ dar sulauks pasisekimo Rusijoje, kadangi šalies technologijų kompanijoms yra svarbu suvokti ir suprasti, kaip dirba didžiausios sėkmės rinkoje sulaukusios kompanijos“.

Informacinių technologijų plėtra Rusijoje vyksta šuoliais. Su prezidento Dmitrijaus Medvedevo palaiminimu kuriamas didžiulis technologijų parkas „Silicio slėnyje“, Maskvos priemiestyje Skolkove, kaip atsvara to paties vardo amerikietiškam parkui Kalifornijoje (JAV).

Parengė Nerijus Drochneris
Nuotrauka: moveoneinc.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top