Now Reading
„Google Ocean“ aptiko nuskendusį miestą (video)

„Google Ocean“ aptiko nuskendusį miestą (video)

„Google Ocean“ aptiko nuskendusį miestą (video)

Projekto „Google Ocean“ autoriai paskelbė, kad tyrinėdami vandenyno dugno vaizdus Atlante pastebėjo miesto planą labai primenančius susikertančius kelius.

Ekspertai neatmeta galimybės, kad 20 tūkstančių kvardatinių kilometrų plotą užimantis objektas gali būti nuskendusios Atlantidos pėdsakai, skelbia „Moskovskij Komsomolets“.

Tiesiai besikertančios linijos ir beveik tobulo stačiakampio forma esą galėtų būti tik žmogaus rankų darbas, o aptikta vieta atitinkanti Platono aprašymą. Pasak legendos, Atlantida – tai didelė sala arba salynas, kuriame kadaise gyveno su graikais kariavusi stipri, aukštos kultūros ir turtinga tauta. Mistinis miestas nuskendo maždaug prieš 9 tūkstančius metų, kai atlantai nesėkmingai bandė pavergti Atėnus. 

Atradimas jau susilaukė didžiulio susidomėjimo ir bus toliau tyrinėjamas. „Google Ocean“ neslepia vietovės, kur yra galimai aptiktas miestas. Objektas yra tūkstančio kilometrų gylyje netoli Afrikos šiaurės vakarų pakrantės, šalia Kanarų salų – 31 laipsnių 15 minučių 15 sekundžių šiaurės platumos ir 24 laipsniai 15 minučių 30 sekundžių vakarų ilgumos, rašo „RBC Daily“.

Kiti ekspertai abejoja ar tai galintis būti „pražuvęs“ miestas, kadangi objekto užimamas plotas kelis kartus didesnis už bet kurio šiuolaikinio miesto, o tariamos gatvės – net iki 3 km pločio. Tad vargu ar panašaus dydžio miestas senovėje galėjęs egzistuoti.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

 Apie galimai aptiktą mistinį miestą „Google“ pranešdavo ir anksčiau. Paskutinis atvejis – praėjusiais metais. Tada kompanija oficialiai paneigė šią informaciją, nurodydama, kad pateikti spėjami objektai vandenyno dugne formuojasi dėl hidrolokatorių, kuriuos nuleido moksliniais tyrimais užsiimantys laivai, rašo Newsru.com.

Nerijus Drochneris

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top