Now Reading
Kaip „prisivilioti” svajonių darbą?

Kaip „prisivilioti” svajonių darbą?

Kaip „prisivilioti" svajonių darbą?

Radote skelbimą laikraštyje ir supratote, kad šis darbas yra skirtas jums, tačiau nepasitikite savo jėgomis? Kaip gauti ranka pasiekiamą svajonių darbą?  Siūlome kelias efektyvias strategijas, kurios gali suveikti.

  • Padaryk ką nors įspūdingo, kad liktum pastebėtas. Pavyzdžiui, sukurk perspektyvų tinklaraštį, susijusį su ta veikla, kuria turėtum užsiimti naujajame darbe, atlik originalią gatvės apklausą, gal net suorganizuok renginį ar konferenciją, apie kurią papasakosi per darbo pokalbį, sugalvok naują būdą svajonių kampanijos viešųjų ryšių akcijai vykdyti ar taktiškai nurodyk į jų daromus trūkumus ir pasiūlyk alternatyvą.
  • Pateik save gerai. Skirk nemažai laiko savo CV ir motyvacinio laiško rašymui (Laikas.lt jau yra publikavęs straipsnį, kaip susikurti originalų CV), pasistenk viską atlikti kūrybiškai. Nepamiršk, kad iniciatyvumas, organizaciniai sugebėjimai, savarankiškumas bei idėjų generavimo gabumai – labiausiai vertinamos darbdavių savybės. Laikai, kuomet darbdaviai norėjo aplink save matyti it nuklonuotus pavaldinius, mechaniškai vykdančius boso nurodymus, jau praeityje. Moderniojoje rinkoje kompanijų vadovai siekia dirbti petys į petį su kitais perspektyviais kolegomis, kurie gali ir pasiūlyti sėkmingų idėjų, ir nurodyti pačių bosų pražiopsotas klaidas.
  • Pasidomėk, kuris žmogus yra atsakingas už naujo personalo samdymą ir savo CV bei rekomendacijas įteik jam asmeniškai. Ne visuomet padlaižiavimas kompanijos valdybos viršūnei yra tinkamiausia taktika. Didelių kompanijų vadovai dažniausiai yra pernelyg užsiėmę svarbesniais reikalais, nei naujų darbuotojų paieška.
  • Būk draugais su kuo nors iš tavo trokštamos darbo pozicijos. Jei tu moki, tarkim, puikiai kurti plakatų dizainus ar maketuoti leidinius, tai net jei ir neturi pakankamai darbinės patirties ar rekomendacijų, geriausia reklama tau būtų, jei tas tavo draugas-svajonių darbovietės narys pasiūlytų kompanijai tavo paslaugas. Ypač verslo sektoriuje į darbdaviai dažnai atsižvelgia į savo kolegų rekomendacijas, kadangi artimas ryšys su bendražygiais yra savitarpio pasitikėjimą keliantis reiškinys.
Net jei dėl kokių nors aplinkybių negavai darbo vietos, kuriai gauti vertinant pagal pasiekimus išvardintus tavo gyvenimo aprašyme esi dar nepasirengęs, nenuleisk rankų, stenkis ir toliau atkakliai siekti savo tikslo.

Yra sakoma: „Šauk į mėnulį – pataikysi bent į žvaigždę“. Tad galbūt sistemingai siekdamas svajonių darbo pozicijos gausi net dar geresnį pasiūlymą, apie kurį net nenumanei. Sėkmės kaunantis aršioje darbo rinkoje, kur visos priemonės pateisinamos!

Živilė Barkauskaitė

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top