Now Reading
Betoniniai triušiai išleido albumą „Dievas-daiktas“

Betoniniai triušiai išleido albumą „Dievas-daiktas“

Betoniniai triušiai išleido albumą „Dievas-daiktas“

Audiopoetinio spengsmo grupė BETONINIAI TRIUŠIAI susikūrė 2005 m. žiemą Vilniuje. Grupės branduolį sudaro trys atlikėjai: Tomas S. Butkus, Antanas Dombrovskij ir Vadimas Korotajevas.

Grupė į žiniasklaidos akiratį pateko 2007 m., kai prieštaringai vertinamai kultūros programai „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ sukūrė audiopoetinę operą „Marakana“. Šis kūrinys turėjo būti pristatytas Tūkstantmečio stadiono griuvėsiuose. Tačiau tik prasidėjus repeticijoms, stadionas virto statybų aikštele. Opera persikėlė į buvusį „Dinamo“ stadioną, o repeticijų medžiagos pagrindu 2008 m. buvo išleista pirmoji bevardė grupės kompaktinė plokštelė. Antrajame, koncertinių įrašų albume „DIEVAS-DAIKTAS“ pristatoma charakteringiausių 2007-2009 m. pasirodymų kūriniai, įrašyti Berlyne, Vilniuje, Kėdainiuose, Plungėje ir Panemunės pilyje.

Kiekvienas BETONINIŲ TRIUŠIŲ koncertas išskirtinis, nes skiriasi ir konkreti erdvė, ir auditorija, ir psichologinis-emocinis kontekstas. Todėl praktiškai kiekvieną audiopoetinio spengsmo grupės pasirodymą galima laikyti vieninteliu ir paskutiniu. Dar vienas svarbus aspektas – minėti atlikėjai savo kūryboje naudojasi gyvais instrumentais, garso mašinomis, atsitiktiniais daiktais, žmogaus balso ir judesio improvizacijos galimybėmis.

Spengsmo erdve BETONINIAI TRIUŠIAI dalijasi ir su kviestiniais atlikėjais: 2008 m. į „Kultflux“ platformą buvo įtraukta Lina Lapelytė (smuikas); 2010 m. tarptautiniame elektroninės ir elektro-akustinės muzikos festivalyje „Jauna muzika“ koncertuota su Skaidra Jančaite (sopranas); tais pačiais metais „Fluxus ministerijoje“ – su Gediminu Simniškiu (boso gitara). Nors grupę galima priskirti post-avantgarde, live electronics, lowfi, urban folk, ambient ir sound poetry meno kryptims, jų kūrybai apibūdinti labiau tiktų sąvoka „vizualaus garso poezija“, kuriai lietuvių kompozitorius Giedrius Kuprevičius davė šmaikštų d-fm (diarrhea / free music) vardą.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Daugiau apie BETONINIUS TRIUŠIUS rasite čia.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top