Now Reading
Pavasario „must have“ dešimtukas (Foto)

Pavasario „must have“ dešimtukas (Foto)

Pavasario „must have“ dešimtukas (Foto)

Tikriausiai sutiksite, jog kiekvienas pavasaris atneša laisvės pojūtį: išlendame iš šiltų paltų, nusimetame megztas kepures, į tamsų spintos kampą slepiame ilgaaulius ir su nekantrumu laukiame pirmųjų šiltos saulės spindulių!

O jie, kaip taisyklė, leidžia sužydėti tikram moteriškumui – gatvės prisipildo ne tik jaukaus šurmulio, bet ir besiplaikstančių suknelių, apnuogintų kojų ir margaspalvių raštų vaizdais.
Kad pavasarinis vėjas nesugadintų geros nuotaikos išnešdamas iš piniginės paskutines žiemos santaupas, prieš pasiduodant naujų kolekcijų provokacijoms parduotuvių vitrinose dizaineriai ir stilistai siūlo pasidaryti “must have” sąrašiuką. Klasikinė taisyklė, jog “mažiau yra daugiau” dera prie bet kurio sezono garderobo!

Balti marškiniai

Šis klasikinis drabužis taps pagrindiniu elementu pavasarinėse spintose. Universalus ir praktiškas drabužis padės sukurti skirtingų stilių rūbų derinius, pradedant elegantišku ir baigiant kasdieniu. Kompanija “DKNY” siūlo minimalistinį kirpimą, atraitotas rankoves ir į kelnes sukištus medvilninius marškinius, Carolina Herrera – prašmatnesnes baltas medžiagas, o Michael Kors – plonyčius ir lengvai krentančius marškinius. Vienas drabužis, o variacijų daug.

Gėlių raštai

Pavasario-vasaros sezoną dizaineriai dedikuoja romantizmui ir bohemiškumui. “Boho Chic” stiliaus mylėtojai galės džiaugtis smulkių ir stambiažiedžių gėlių raštais, akvarelės potėpius ar močiutės tapetus primenančiais pastelinių ornamentų atspaudais. Nekaltam, žaismingam, flirtu alsuojančiam įvaizdžiui sukurti drąsiai ieškokite margos palaidinės, suknelės, šortų ar aksesuarų, o idėjų semkitės iš “Chanel”, “D&G” ar “Loewe” kolekcijų.
 

Platėjančios 70-ųjų kelnės

Berods karščiausia sezono tendencija! Marcas Jacobsas ir Tomas Fordas kviečia keliauti laiku į aštuntąjį dešimtmetį ir drąsiai rinktis į apačią platėjantį siluetą, aukštą liemenį, kanto liniją ir maksi ilgį. Šis pasirinkimas padės sukurti tiek stilingos miestietės, tiek griežtai elegantiškos, rafinuotos damos įvaizdį. Spalvų koloritas – Jūsų fantazijai: nuo klasikinės juodos, rudos ir pilkos iki ryškiai raudonos.

Maksi suknelė

Žemę siekiančios suknios – tradicija tampanti garderobo dalis, atgyjanti kiekvieną pavasarį. Medžiagų depazonas – nuo paprastos medvilnės iki plonyčio, daugiasluoksnio šilko. Čia galite rinktis tiek raštų margumyną, tiek vieną spalvą. Maksi ilgio suknelių renesansą Derekas Lamas ir Carlo Miele pasitinka su dėmėtais audiniais, Betsey Johnson – gėlių kombinacijomis, o Gianfranko Ferre ir “Etro” siūlo varno juodumo audinius. Taigi, ne tik ilgis, bet ir pasirinkimo spektras – maksimalus.

Sandalai su platforma

Aukštaūgės ir vėl triumfuoja! Šį pavasarį Jums neteks bijoti batų–žudikų, tačiau be poros platforminių sandalų neapsieisite. Pastarasis variantas kur kas patogesnis nei aukštakulniai, o koja atrodo taip pat grakščiai. Barbara Bui, Charles Anastase siūlo svaiginantį aukštį, M. Jacobsas ir Donna Karan – paprastumą, “D&G”, Christian Dior – seksualumą, o Betsey Johnson ir “Blugirl” – ledinukus primenančią spalvų paletę.


Odinė striukė

Nemari klasika – odiniai rūbai pasitarnaus ir šį sezoną. Rokenrolo laikų stilistikos odinukė jau seniai tapo “must have” atributu, papildančiu tiek romantišką, tiek bohemišką ar klasikinį garderobą. Jeanas Paulas Gaulter, “Burberry” ir “Balmain” siūlo rokeriškus variantus, dekoruotus kniedėmis, metalo spygliukais, žiogeliais ir motociklininko striukę primenantį kirpimą.

Užsagstomas megztinis

Moksliukiški, “old school” megztiniai – ant bangos! Paprastas, funkcionalus, patogus drabužis tiks ir einant apsipirkti, ir į vakarėlį. Dizaineriai siūlo raštuotus megztukus derinti su baltais marškiniais, džinsiniais šortais ir baltais sijonais. Kasdieniškam variantui puikiai tiks Oksfordo stiliaus batai, o norinčioms pabrėžti moteriškumą dizaineriai siūlo autis platforminius sandalus.

Kūno spalva

Šį sezoną intensyvų vaisių ir uogų koloritą pamilę dizaineriai (“Gucci”, Jilas Sanderis, Michael Kors, “Prada”, “MaxMara”) neleis Jums ištirpti minioje, vilkint ciklamenų, turkio ar citrinos geltonumo rūbus. Kaip bebūtų, didžiausio dėmesio sulaukiame apgalvotai pasirinkę drabužių derinius, todėl idealus variantas – tarpusavyje jungti šviesias spalvas, nebijoti baltos, smėlinės ir juodos. Leiskite sau sulaužyti keletą nerašytų stiliaus taisyklių ir išmėginti šviesesnio nei įprasta kolorito kombinacijas. Subtilūs, minkšti audiniai, primenantys antrą odą puikiai derės prie saulės nubučiuotos odos, kurs švaros ir naujumo įspūdį. Pilki atspalviai gali atrodyti ypač seksualiai, jei derinsite šiuos prie savo plaukų ir odos. “Chloé”, “Versace” ir “Lanvin” balsuoja už kūno spalvos rūbus!


Senas naujas džinsas

Mums niekada jų nebus per daug! “Just Cavalli”, “Moschino”, “D&G”, Stella McCartney ir daugelis kitų toliau įrodinėja džinsų nemirtingumą. Šį sezoną džinsu galite puoštis nuo galvos iki kojų: rinkitės marškinius, šortus, sijonus, prigludusius ar laisvus švarkelius, džinsus aukštu liemeniu ir t.t.

Kombinezonas

Multifunkcionalus ir patogus drabužis mados viršūnėje įsitvirtino ne vienam sezonui. Klasikinis ir elegantiškas, margas ir žaismingas – bet koks Jums tinkantis kombinezonas šį pavasarį turi atsirasti drabužinėje. “Gucci” ir Oscar de La Renta siūlo neutralius, minkštus tonus, Marc Jacobs, “Fendi” – šviesias, išblyškusias spalvas, o Sonia Rykiel, “D&G”, “DKNY” – saldžią, ryškią paletę ir bohemiškus raštus.

 
Neskubėkite šluoti gėlėm pasipuošusių parduotuvių lentynų – pirmiausiai atidžiai pasidairykite savo drabužinėje. Naujam sezonui puikiai tiks smulkiai raštuota palaidinė ir močiutės komodos, spintos gilumoje kabantys, primiršti balti marškiniai ar nusibodę mėlyni džinsai, žirklių pagalba tapsiantys madingais šortais!


Erika Vyšniauskaitė
Nuotraukos: Fashion Style. Become Gorgeous

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top