Now Reading
Ispano menininko darbuose – tūkstančiai žodžių (Foto)

Ispano menininko darbuose – tūkstančiai žodžių (Foto)

Ispano menininko darbuose - tūkstančiai žodžių (Foto)

Ispanų menininkas Juanas Osborne’as sukūrė meno kūrinius iš… žodžių. Skamba išties neįtikėtinai, o ispano kantrybė – stebėtina, nes viename darbe galima suskaičiuoti apie 200 tūkst. įvairiausių dydžių ir šriftų žodžių.

Žinoma, iš tolo net nepasakytum, kad tai žodžiai, tačiau priartėjus prie kūrinio paslaptis išaiškėja.

Tačiau nesuklyskite, ispanas pats šių darbų nekuria, jis tik perdaro jau esamus pavyzdžius. Tarp jo sukurtų darbų – Baracko Obamos portretas, kurį menininkas sudėliojo iš 100 prezidento kalbų, pasakytų iki jam tampant JAV prezidentu. Taip pat – pop karaliaus Michealio Jacksono portretas, sukurtas iš 4000 jo gerbėjų komentarų, paliktų po dainininko mirties.

Vieną tokį kūrinį pagaminti ispanui užtrukdavo nuo trijų dienų iki savaitės, viskas priklauso nuo darbo dydžio. Kaip šie darbai kuriami? Pirmiausia, J.Osborne’as su nuotraukų redaktoriumi, kurį pats sukūrė,  kompiuteryje izoliuodavo pagrindinį personažo atvaizdą, tuomet jį užpildydavo tūkstančiais žodžių, kurių spalva ir šriftas nuotrauką ar žinomo menininko darbą paverčia tarsi nauju.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kaip teigė J.Osborne’as, žodžiai yra labai galinga jėga, kuri eina tiesiai į žmogaus mintis ir suteikia jo darbams kažką tokio, ko nepamatysi paprastoje nuotraukoje ar paveiksle. „Mano darbai turi istorijas, kurios slypi giliai, tad tokie kūriniai yra unikalūs”. Daugiau informacijos apie šį menininką rasite jo interneto svetainėje.

O kaip Jums toks menas?

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top