Now Reading
Studentiškos būsto paieškos prasideda

Studentiškos būsto paieškos prasideda

Studentiškos būsto paieškos prasideda

Kaip ir kasmet taip ir šią vasarą butų nuomos kainos sostinėje tik kyla. Nekilnojamojo turto skelbimų svetainių lankomumas šiuo metų laikotarpiu išauga daugiau nei trečdaliu. Kainas kelia ir pirmakursiai studentai, intensyviai ieškantys būsto.

Kuo mažiau – tuo geriau

Bene aktualiausia į Vilnių atvykusiems studentams – už nuomą ir komunalinius mokesčius mokėti kuo mažiau. Tokiu atveju teks susitaikyti, kad ryte ne visada spėsite ir į dušą. Taupumas – geras žmogaus bruožas, tačiau dalis  butų savininkų mano kiek kitaip. 

Nors 50 kv. metrų butu galėtų pasidalinti ir 4 studentai, tačiau dalis savininkų „pasiruošę“ priimti tik 2 studentus, kurie už nuomą mokėtų po 450 litų. Kita nuomotojų dalis supratingesnė – jau skelbime įvardina 4-rias bute esančias lovas. Ar jos dvigulės, nutylima.

 Į neseniai pastatytus butus jaunų studentų, ypač vaikinų, nuomininkai nelinkę įsileisti. Priežastis – jaunas amžius – laikas, kai linksmybėms miesto centre pinigų ne visada atsiras, tačiau bute su bendrakursių kompanija – visuomet.

Ne adata šieno kupetoje

Dalis norinčių pigiau išsinuomoti studentų bei jaunų šeimų ir patys deda skelbimus. Šiuo atveju pasitarnauja vienas teigiamiausių žmogaus bruožų – laukti. Žinoma, jei paieška beviltiška, visada galima rasti vietą bendrabutyje arba bute su močiute. 

Antakalnio mikrorajone 1 kambario buto ieškančios būsimos pirmo kurso studentės teigė daug nuomos pasiūlymų nesulaukiančios. Pasak merginų, vienkartiniai agentūrų tarpininkavimo mokesčiai jų negąsdina, tačiau už norimą kainą – iki 400 litų, buto nuomos su nedaug baldų ir buitine technika pasiūlymo jos dar nesulaukusios.

Buto centre, Naujamiestyje, Žvėryne arba Užupyje už priimtiną 1 tūkstančio litų kainą neranda ir atskiruose kambariuose pageidaujantys gyventi trejetukas – du vaikinai ir mergina. Trys dirbantys studentai atsako į pačių patalpintą skelbimą vis dar nesulaukė. Jie teigė kreipęsi ir į agentūrą, tačiau ši siūliusi butus už 1300 – 1500 litų neskaitant komunalinių ir šildymo žiemos metu. Jaunimą atgrasė didelė nuomos kaina, tuo tarpu už jų norimą dabar pavyktų išsinuomoti 2 kambarių butą arba 3-jų, tačiau su 1 pereinamu kambariu.

„Gyvenome anksčiau 3 kambarių bute Vytenio gatvėje, tačiau dabar šeimininkai sukruto. Gal patys gyvens? Išsinuomoti jį mums pavyko už 600 litų, tačiau atsikėlėme žiemą“, – teigė vaikinas, pridurdamas, – Dažniausiai nuomotojai prašo susimokėti už du mėnesius į priekį.

Ne geriau ir vaiką turinčiai šeimai. Už 600 litų 1 kambario butą su baldais, kabeline televizija, internetu miesto pakraščiuose esančiuose rajonuose jie taip pat nesulaukė.

Svarbiausia šioje situacijoje – nesitikėti per didelės naudos iš vieno skelbimo. Dėkite savo norus bent į kelias, o jei ir tai nepadeda, ieškokite kitų išeičių. Nuomos agentūrų duris spėsite praverti bet kada.

Sėkmingų paieškų moto

Ne tik būsto nuomos skelbimais gyvas internetas. Svetainė „Facebook“ taip pat nesnaudžia. Čia sukurta grupė „Ieškau buto!“, kurioje norintys išsinuomoti butą ar kambarį prašo šią paslaugą suteikti už protingą kainą. 

Kita galimybė – prikabinkite skelbimą netoliese esančiame prekybos centre. Nors žmonės vis dar pratę juos paskaityti, o reikalui esant ir pasidalinti informacija su pažįstamais, tačiau tolių skelbimų lentų rasite ne visų prekybos tinklų parduotuvėse.

Jei norite ne buto, o kambarioko, pirmasis taiklus šūvis – skelbimų lenta aukštojoje mokykloje. Nepadeda? Nepamirškite ir stulpų šalia stotelių. Kad neliktumėte gatvėje padės ir pats universitetas arba kolegija. 

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Pigiausia išeitis – bendrabutis

Nepraleiskite progos ir pasidairykite po savo aukštosios mokyklos bendrabučius. Nepatiks – išsikraustysite vos po kelių mėnesių, kiek „subliuškus“ butų kainoms. 

Už gyvenimą Vilniaus dailės akademijos bendrabučio vienviečiame kambaryje studentams šildymo sezono metu tenka pakloti 204-216 litų, šiltuoju metų periodu – vos 142-154 litus. Jei kambariu dalinatės dar su 4 studentais mokėsite atitinkamai 149 ir 87 litus.

Vilniaus universiteto bendrabutyje kainos taip pat nesikandžioja. Už lovą dviviečiame kambaryje mokėsite 170, o triviečiame – 150 litų.

Jei pageidaujate gyventi vienas, Vilniaus kolegijos bendrabutyje už dvivietį kambarį teks mokėti 200, 240 arba 300 litų – priklausomai nuo vietos mieste. Ši aukštoji mokykla savo paslaugas taip pat siūlo ir kitų mokyklų studentams. Žinoma, šiek tiek brangiau. 

Už lovą Vilniaus Gedimino technikos universiteto bendrabutyje kainos už mėnesį tektų mokėti 167,46 – 187,46 litus.

Sėkmingų studijų ir nepamirštamo studentavimo sostinėje!

Nerijus Drochneris

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top