Now Reading
Šokantis ir kamuolį spardantis ASIMO robotukas (Foto, video)

Šokantis ir kamuolį spardantis ASIMO robotukas (Foto, video)

Šokantis ir kamuolį spardantis ASIMO robotukas (Foto

Sakurų žiedų šalis – Japonija, pasaulyje išsiskiria technologine pažanga. Vakar buvo pristatytas ASIMO – žaismingas robotukas, atrodantis kaip12 metų berniukas ir stebinantis sugebėjimais.

Robotai jau atlieka daug darbų, kurių nedaro arba negali daryti žmonės: gamyklose surinkinėja mašinų dalis, dailiai sudeda saldainius į jų dėžutes ir panašiai. Yra ir robotų, kurie gali nušluoti grindis arba nupjauti jūsų veją…

Japonų HONDA kompanija vakar pristatė gerokai patobulintą humanoido ASIMO versiją. Tikimasi, kad robotukas taps nepamainomu pagalbininkų namuose.

ASIMO gali atsukti termoso dangtelį, atsidaryti buteliuką ir įsipilti sau stiklinę sulčių. Tiesa, ju dėl galimo trumpo sujungimo ASIMO gerti negali.

Ir jo talentai čia nesibaigia. Spaudos konferencijoje ASIMO spardė ir varėsi futbolo kamuolį, mušė įvarčius ir šoko nugalėtojo šokį. Robotukas gali lipti laiptais, atpažinti balsą, vaikščioti, šokti ir net peržengti kelyje sutiktas kliūtis ir bėgti beveik 10 km/h greičiu!

ASIMO neseniai tapo HONDA TV reklamų žvaigžde, turėdamas gerokai patobulintas rankas, galėdamas judinti pirštus ir net gestų kalba parodyti savo vardą! Patobulinta roboto ranka bus skirta ir darbui Fukušimos atominėje elektrinėje.

ASIMO ūgis yra kaip 12 metų berniuko – 1,3 m, o svoris – 54 kg. Inžinieriai jį tokį padarė todėl, kad žmonėms nekeltų baimės ir „atrodytų draugiškas“. Toks ūgis taip pat idealiai tiks serviruoti stalus, atidarinėti duris ir taip toliau.

Be to, ASIMO yra ir puikus muzikantas. Prieš 3 metus ankstesnė roboto versija tiksliai ir aistringai dirigavo Detroido simforniniam orkestrui.

Ankstesnė humanoido versija buvo valdoma žmogaus, o dabar ASIMO beveik pusę laiko viską daro nepriklausomai.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Jau beveik 20 robotukų padeda japonų ligoninėse ir senelių prieglaudose. Inžinieriai tikisi, kad per 5 ateinančius metu ASIMO bus taip patobulintas, kad bus naudojamas beveik visiems buities darbams: „Mūsų tikslas – padėti žmonėms susitvarkyti buityje“, – spaudos konferencijoje sakė HONDA atstovas.

ASIMO prototipai – „E-series“, buvo sukurti dar 1986 m. Japonijos valdžia kurį laiką robotų kūrimą laikė paslaptyje ir tik 1996 m. buvo pademonstruotas pirmasis humanoidas – „Honda P2“.

Gegužės mėnesį ASIMO robotukas (nepatobulinta versija) lankėsi Lenkijoje – „Mokslo piknike“. Jį tada pristatė Japonijos ambasadorius Lenkijoje. ASIMO atliko keletą specialių pasirodymų publikai ir VIP asmenims.

Laikas.lt
Nuotraukos: „AP photo“

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top